|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Elektryka - [MK6] zmiana wyświetlania zegara na 24h 

Gresiek - 3 Lis 2010,  21:53 Temat postu: [MK6] zmiana wyświetlania zegara na 24h Przy przestawianiu czasu zmieniłem tryb wyświetlania zegara z 24h na 12h i nie mogę spowrotem wrócić do wcześniejszych ustawień. Jaką kombinacją się to zmienia? Bo jakoś nie mogę sobie poradzić i na forum się też nie doszukałem. 

Aha, a przy okazji nie działa mi klakson, bezpiecznik od klaksonu sprawdziłem jest dobry, gdzie jeszcze mógłbym szukać przyczyny niedziałania klaksonu?

Pozdro
												 JoeMix - 3 Lis 2010,  22:05

| Gresiek napisał/a: | 	 		  | gdzie jeszcze mógłbym szukać przyczyny niedziałania klaksonu?  | 	  W samym klaksonie?
												 AccessX - 3 Lis 2010,  22:11
  Chodzi Ci o zegar w radiu ? Jak tak, to wszystku idzie w settings. a reszty nie rozumiem ;]/
												 Parzych - 3 Lis 2010,  22:13

| AccessXR napisał/a: | 	 		  | Chodzi Ci o zegar w radiu ? | 	  Raczej o zegar w liczniku... 

[ Dodano: Sro 03 Lis, 2010 22:14 ]

| Gresiek napisał/a: | 	 		  | gdzie jeszcze mógłbym szukać przyczyny niedziałania klaksonu?  | 	  Albo padł klakson albo się gdzieś rozłączyło...
												 Gresiek - 3 Lis 2010,  22:15
  tak zegar w liczniku, nad kilometrami, pod prędkościomierzem

Klakson .... włąśnie raz działa raz nie, a teraz już dłuuugo nie, więc się pewnie coś rozłączyło     bo bezpiecznik dobry
												 AccessX - 3 Lis 2010,  22:16
  Hm, a jak ty ustawiasz zeby ci tam godziny pokazywalo? U mnie to przewaznie TRIP, ilo zostalo km do konca baku i stacje fm... ale zeby godziny pokazalo ? To u mnie tegi nie ma albo nie umiem ustawic   
												 wtyk - 4 Lis 2010,  20:38
  masz dwa guziki w liczniku?

kasowanie przebiegu dziennego - przytrzymujesz prawy dłużej

dzienny licznik - krótkie naciśnięcie prawego

główny licznik - krótkie naciśnięcie prawego

przełączenie zegara w tryb 12h - krótkie naciśnięcie lewego

przełączenie zegara w tryb 24h - krótkie naciśnięcie lewego

pozdro
												 Gresiek - 7 Lis 2010,  19:43

| wtyk napisał/a: | 	 		  masz dwa guziki w liczniku?

pozdro | 	  

z prawym przyciskiem się zgadza, ale z lewym jak nacisnę krótko to jedna minuta do przodu przeskakuje, i "być tu mądry"  (...)   
												 JoeMix - 7 Lis 2010,  19:51
  Jedz po kolei godziny może jest jak w niektórych zegarkach 12A->12P->24h->12A->12P->24h i tak w kolo,,,
												 wtyk - 7 Lis 2010,  21:57

| Gresiek napisał/a: | 	 		   	  | wtyk napisał/a: | 	 		  masz dwa guziki w liczniku?

pozdro | 	  

z prawym przyciskiem się zgadza, ale z lewym jak nacisnę krótko to jedna minuta do przodu przeskakuje, i "być tu mądry"  (...)    | 	  

czy my się dobrze rozumiemy? krótko znaczy wciskasz i natychmiast puszczasz, długo znaczy przytrzymujesz i czekasz na zmianę na wyświetlaczu, nie chce mi się wierzyć, że u Ciebie to nie działa
												 DemptD - 8 Lis 2010,  17:20
  a może tak jak w mk3? trzeba nacisnąć oba przyciski w tym samym momencie i zegar przeskakuje z 12h na 24h   
												 Gresiek - 16 Lis 2010,  22:45

| wtyk napisał/a: | 	 		   	  | Gresiek napisał/a: | 	 		   	  | wtyk napisał/a: | 	 		  masz dwa guziki w liczniku?

pozdro | 	  

z prawym przyciskiem się zgadza, ale z lewym jak nacisnę krótko to jedna minuta do przodu przeskakuje, i "być tu mądry"  (...)    | 	  

czy my się dobrze rozumiemy? krótko znaczy wciskasz i natychmiast puszczasz, długo znaczy przytrzymujesz i czekasz na zmianę na wyświetlaczu, nie chce mi się wierzyć, że u Ciebie to nie działa | 	  

Nie no aż taki tępy nie jestem   , wszystko się zgadza tylko jest jedno ALE, to co napisałeś trzeba zrobić przy wyłączonym "zapłonie", bo jak masz włączony "zapłon" to tak jak pisałem wcześniej krótkimi naciśnięciami zmieniają się minuty o jedną do przodu a przy przetrzymaniu też idą do przodu tyle że szybciej. 

Pozdro i dzięki
												 Parzych - 17 Lis 2010,  02:31
  Gresiek, że tak zapytam, masz kompa pokładowego   
												 Gresiek - 17 Lis 2010,  19:56

| Parzych napisał/a: | 	 		  Gresiek, że tak zapytam, masz kompa pokładowego    | 	  

Nie mam. Tylko zegar i kilometry.
												 Parzych - 17 Lis 2010,  22:33
  Ja u siebie próbowałem zmienić sposób wyświetlania zegara i ni chu chu...

| 

|