|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] Czujnik swiatła wstecznego
tasek30 - 20 Lis 2010, 21:34 Temat postu: [MK4] Czujnik swiatła wstecznego Witam witam wszystkich i od razu wiem wiem ten temat był już wałkowany tutaj:)))))) z jednych postów wyczytałem ze czujnik znajduje się się po prawej stronie stojąc z przodu tyle ze od niego odchodzi kilka przewodów które zewrzeć zęby się upewnić czy na pewno padł mi ten czujnik i od czego jest reszta przewodów?
mk4_driver - 21 Lis 2010, 12:51
mam ten sam problem.. tam jest bodajże 5 przewodów tylko który od światła..
jery13 - 21 Lis 2010, 14:11
Bezpiecznik sprawdzony
mk4_driver - 21 Lis 2010, 14:16
jery13 napisał/a: | Bezpiecznik sprawdzony |
oczywiście, że tak.. i bezpiecznik i żarówka
jery13 - 21 Lis 2010, 14:46
Światła przeciwmgłowe sprawdzałeś .
Pytam dlatego bo jest przekaźnik , który odpowiada za przeciwmgielne i czujnik skrzynki biegów .
mk4_driver - 21 Lis 2010, 14:48
jery13 napisał/a: | Światła przeciwmgłowe sprawdzałeś . |
Tak, przeciwmgielne normalnie świecą..
tasek30 - 21 Lis 2010, 17:12
a nie masz jery13 rozpiski do czego służy reszta przewodów albo które przewody to światło cofania
jery13 - 22 Lis 2010, 07:52
Jeżeli w schemacie są te same kolory co w Waszych fiestach , to pomarańczowo - niebieski i żółto niebieski ale te cieńsze o przekroju 1 zewrzeć i zobaczyć czy cofania świecą , są jeszcze dwa kable o takich samych kolorach ale grubsze o przekroju 1.5 , one idą do komputera .
W/g schematu są jeszcze dwa o przekroju 0.75 brązowo-zielone i one też wędrują do kompa.
Jest jeszcze jakiś bezpiecznik F34- 25A - czujnik włączenia wstecznego biegu w przedziale silnika , drugi od lewej .
zimzia - 18 Lut 2011, 15:41
Zepsuł mi się włącznik światła (ten taki duży z kilkoma przewodami) i chciał bym go wymienić. Może ktoś się z tym bawił, czy dużo muszę podnieś lewą stronę aby zdemontować czujnik bez znacznej utraty oleju ??
tasek30 - 29 Kwi 2011, 16:04
Witam w końcu zebrałem się do zrobienia niedziałającego światło cofania i ku mojemu zdziwieniu czujnik na skrzyni był oki natomiast po rozłączeniu złączki do której idą przewody od czujnika na skrzyni w środku było wszystko pokryte patyną i dwa bolce były przegnie i po dotknięciu śrubokrętem odpadły pozostało wycięcie i połączenie je złączka torową .A grube przewody to jest światło cofania pomarańczowo-niebieski oraz niebiesko- zółty
ElGrey - 30 Kwi 2011, 08:28
normalne w tych laczkach to samo bylo u mnie w starej, cale szczescie we foficach po 98 sa inne czujniki cofania, w zasadzie inna skrzynia
|
|