|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] d³awi³o sie i pad³o...
Kaban - 28 Lis 2010, 23:38 Temat postu: [MK3] d³awi³o sie i pad³o... Witam wszystkich u¿ytkowników forum, niedawno po¿yczy³em od znajomego fiescinke, ogólnie to ju¿ w stanie ¶mierci klinicznej ale jeszcze do szko³y i pracy mnie dowozi³a.
Problem siê taki zrodzi³ ¿e pad³a dzi¶ rano;
1. odpali³em autko
2. od¶nie¿y³em autko
3. wsiad³em w autko
4. ruszy³em po czym staruszka zaczê³a przebieraæ, gazu doda³em i ju¿ nawet nie wesz³a na obroty na sprzêgle po czym przesta³a chodziæ i jest nie do odpalenia.
Fiesta ju¿ wcze¶niej lubi³a poprzebieraæ na zimno, ale przechodzi³o jej to po 200-300 metrach, dzisiaj ju¿ siê nie uda³o odpaliæ. Akumulator praktycznie nowy, rozrusznik ¿wawo krêci, a paliwo czuæ wko³o po chwili krêcenia. Czasem co¶ nawet rechnie ale to praktycznie ze 2 t³oki pykn± i tyle.
Z poczatku my¶lalem ze to przez przytkany wydech ale znajomy mowi³ mi ¿e wydech mial³ tak zatkany ze nie da³o sie jechac a autko odpala³o. Tak wiêc co mo¿e byæ przyczyna?
Znajomy mowi ¿e kable, ale mog³o sie to tak nagle staæ?
drjanusz - 29 Lis 2010, 00:29
A mo¿e tak ³aska sprawdziæ-wymieniæ
1) ¦WIECE
2)KABLE
A tak na marginesie-LEÑ jeste¶,szukaæ Ci siê nie chce
luki - 29 Lis 2010, 00:29
a paliwo masz?
Kaban - 29 Lis 2010, 00:34
paliwo jest. co do lenistwa , po 22 wyszedlem z pracy a gara¿u nie mam, ciekawo¶c mi spac nie daje:/ Dziwne mi sie wydaje ze tak odrazu se zdechla i kaput:P rano sprawdze swiece i kable:)
Miner - 29 Lis 2010, 07:07
U mnie taki objaw by³ kiedy moja krytyczna kompresja spad³a do takiego poziomu, ze silnik umar³, tzn by³o oko³o 4 bar, pêk³ pier¶cieñ na 3 cylindrze i silnik najpierw muli³ i trz±s³ a potem ogólnie przesta³ paliæ. Kiedy¶, kiedy ju¿ wiedzia³em ze silnik pada i zdarza³o sie ze nie chcia³ odpalic, przyjezdza³ mechanik, troche regulacji zaworów poczarowa³ i dzia³a³o jaki¶ czas, mo¿e spróbuj te¿
drjanusz - 29 Lis 2010, 10:28
Kaban napisa³/a: | rano sprawdze swiece | A kiedy wymienia³e¶ ¶wieczki?
Kaban - 29 Lis 2010, 21:05
samochód jak pisalem po¿yczony no i dosyc mocno wyeksploatowany, jak tylko pogoda pozwoli sprawdze kable i swiece. puki co leb chce urwac na dworze
TomQ - 30 Lis 2010, 11:26 Temat postu: Re: d³awi³o sie i pad³o...
Kaban napisa³/a: | Fiesta ju¿ wcze¶niej lubi³a poprzebieraæ na zimno |
Cytat: | dzisiaj ju¿ siê nie uda³o odpaliæ. |
Cytat: | ale mog³o sie to tak nagle staæ? |
Widzisz sprzeczno¶æ?
|
|