Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Wnętrze z MK5?

szymiii - 19 Gru 2010, 17:10
Temat postu: [MK4] Wnętrze z MK5?
Witam wszystkich może już ktoś z was robił taka przekładkę i bedzie wiedział czy wnetrze z mk5 bedzie pasować do mk4? W Mk4 sa takie plastiki oslaniajace wtyczke chyba do napinacza taka miedzy progiem a siedzeniem czy w m5 jest to samo? Czy rozstaw otworów do przykrecania przednich siedzen oraz mocowanie kanapy z tył jest takie same? Czy napinacze podejda od starych siedzen? Prosze o pomoc, zamieszczam w tym dziale bo nie wiem za bardzo gdzie, z góry dzieki Pozdrawiam
bidżej - 19 Gru 2010, 17:37

co do szczegółów typu napinacze - nie jestem pewien. natomiast na 100% podchodzi cały dywan z MK5 do MK4 (taką przekładkę robił dawno temu chyba PitusK), więc i mocowania foteli są takie same. Mocowania kanapy nie zmieniły się od czasów MK3 - 3 blachowkręty i 1 zaczep.
szymiii - 19 Gru 2010, 18:08

Wielkie dzięki, patrząc na fotele z mk5 wydaje mi sie za napinacze sa dłuższe niż w mk4 może ktoś wie?
jackrzec - 19 Gru 2010, 18:18

szymiii napisał/a:
W Mk4 sa takie plastiki oslaniajace wtyczke chyba do napinacza taka miedzy progiem a siedzeniem
Napinacze są między fotelami (od strony klamry pasów), a nie koło progów.
Puff - 19 Gru 2010, 18:32

szymiii napisał/a:
Wielkie dzięki, patrząc na fotele z mk5 wydaje mi sie za napinacze sa dłuższe niż w mk4 może ktoś wie?

Chwila... mowa o napinaczach czy pirotechnicznych napinaczach?

Bo pirotechniki są inne w mk5 i te z mk4 zwyczajnie nie pasują. Prawdopodobnie mocowanie do fotela jest ciut inne.

szymiii - 19 Gru 2010, 18:48

No zgadza się ale między progiem a siedzeniem jest plastik maskujący i pod tym jest wtyczka od napinacza, wiec chodziło i o ten plastik i same napinacze pirotechniczne które są między siedzeniami