Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Zalewa paliwem - XR2i 1.8 16V

Adasko166 - 20 Sty 2011, 22:53
Temat postu: [MK3] Zalewa paliwem - XR2i 1.8 16V
witam mam taki problem po wcisnieciu gazu do oporu krztusi sie i zalewa go paliwem po delikatnym wcisnieciu gazu znaczy do polowy jedzie elegancko dzis mialem taka akcje wyjechalem z uliczki i wcisnelem na 1 so oporu przy zmianie na 2 rekacja byla odwrotna przestal jechac nic nie moglem zrobic zgasl troche pokercilem i zapalil przy jezdzie pyrcha nie moze sie wkrecic na obroty i po czasie wrwca wszystko prawie do normy
Adasko166 - 21 Sty 2011, 00:07

no czoc benzyna i gasnie dlawi go poprostu i detonacje z tlumika leca bo mam przelowtowy a tak po zatym wszystko mam wymienione filtr paliwa powietrza oleju olej rozrzad takie srutututu sa nowe

[ Dodano: Pią Sty 21, 2011 00:23 ]
caly dol silnika jest nowy uszczelniacze panewki wal korbowy korbowody i jeden tlok symeringi wszystkie jesli to ma jakies znaczenie

TomeX500 - 21 Sty 2011, 00:47

Odłącz i podłącz aku i niech trochę pochodzi i się poustawia, nic Cię to nie kosztuje. Możesz też przed tym zczytać błędy pikaczem, może przepływka pada, albo któryś wtrysk leje. Obroty na jałowym w normie? Profilaktycznie przeczyść sobie przepływkę, krokowy i przepustnicę.