|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Uszczelniacz wału od strony skrzyni
mef - 2 Lut 2011, 00:26 Temat postu: [MK3] Uszczelniacz wału od strony skrzyni Witam! ostatnio zauwazyłem pocenie sie silnika na blaszce ktora osłania dolna czesc koła zamachowego, podejrzewam, ze jest to uszczelniacz wału ale chcialem sie zapytac czy moze to byc cos innego? i jakie moga byc koszty ewentualnej naprawy uszczelniacza lub innego elementu ktory za to odpowiada. ma ktos jakies doswiadczenie w tym temacie? prosze o pomoc...
jackrzec - 2 Lut 2011, 08:03
Tam nic innego po tej stronie nie może ciec bo tam nic nie ma. Jakie koszty? Jak zrobisz to sam, to ok 30 zł za simmering + trochę oleju. A jak mechanik, to pewnie ze 200-300 zł (nie wiem ile bior±), bo trzeba zwalać skrzynię, sprzęgło i odkręcic koło zamachowe. Troche dużo roboty. Przy okazji zobacz jakie jest sprzęgło , bo być może warto je wymienić (po co dwa razy płacić za t± sam± robotę).
arecki - 2 Lut 2011, 08:58
ja płaciłem 250 zł za wymianę, musisz być również przygotowany na wymianę sprzęgła
diablo189 - 2 Lut 2011, 10:05
panowie a uszczelniacz przegubu? wydaje sie ze z silnika ale przegub obraca sie dosc szybko i moze robic takie wrazenie ze uszczelniacz walu. mef, sprawdz czy olej ubywa z silnika. jak nie to na przegybie uszczelniacz wymien sam i po klopocie
|
|