Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Wymiana maglownicy

Wolek87 - 6 Lut 2011, 16:53
Temat postu: [MK4] Wymiana maglownicy
Witam, mam pytanie czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji demontażu maglownicy w Fieście MK4 1.3 benz? Czy jest to bardzo skomplikowany proces i czy dam radę zrobić to samemu w garażu z kanałem? Rozumiem, że później czeka mnie wizyta u mechanika w celu ustawienia zbieżności, ale czy nie będzie problemu np. z odpowietrzeniem układu itp?

Pozdr

Zondahsp - 6 Lut 2011, 17:43

Witam :) Przyłączam się do pytania ;) Czy nie ma jakiś większych min w mk4 zęby założyć wspomaganie? :) Chodzi mi czy kolumna kierownicza pasuje z krzyżakami...
Czepus - 9 Lut 2011, 00:54

niedawno wymieniałem maglownice wspomagania... demontowałem całe sanki z wahaczami według mnie jedyna słuszna droga. Robiłem to w dieslu ale w benzyniakach dużej różnicy nie będzie. wszystkie wersje mk4 miały tą samą maglownice, trzeba bardzo ostrożnie obchodzić się z przewodami nad maglem, ładnie je poukładać by o nic nie wadziły.

Większych problemów nie ma. Przy okazji warto wymienić wszystkie gumy w zawieszeniu.
Samo zrzucenie sanek z wahaczami to kilka śrub, ja zrobiłem wszystko bez kanału.

Google ładnie opisuje jak odpowietrzyć układ, żadnych innych niespodzianek raczej nie będzie.

Co do "wstawienia wspomagania w mk4" dużo nie podpowiem...
Wiem tylko na pewno krzyżak trzeba wymienić.