|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Mechanika ogólna - [MK1] Wyciągamy przednią szybę 

van - 9 Lut 2011,  22:02 Temat postu: [MK1] Wyciągamy przednią szybę Sposób podany przez Laskocza wypchnąć uszczelkę na zewnątrz wcale nie jest taki prosty.

Wziąłem więc mądrą knigę marki Haynes i według tej książki przednią szybę wyciąga się z buta od środka wypychając ją. Niezbędne do tego celu jest szmata podłożona pod buciora oraz przyda się pomocna dłoń do przytrzymania wypadającej szyby na zewnątrz.

Próbował ktoś takich karkołomnych metod ? Szyba która ma 30 lat jest raczej krucha i pod butem zwyczajnie pęknie. A ja jakoś nie mam ochoty kupować za 200zł nowej.
												 Laskosz - 9 Lut 2011,  22:16
  jak Ci walnie to od biedy mam gdzieś moją starą    ja nie ryzykowalbym buciorem bo mi poprostu szkoda   
												 JoeMix - 9 Lut 2011,  23:10
  Niestety 80% przypadków wyjęcia przedniej szyby to pęka na pól,,,

Od środka poważasz gęsto uszczelkę np. gwoździami i wypychasz na zewnątrz,,,
												 DziDzia - 10 Lut 2011,  00:01
  http://www.fiestaklubpols...ghlight=#301072

Zrób tak, będzie dobrze. Im mniej będziesz wypychał, tym masz większe szanse na nie pęknięcie. 

Ja tam nie żałuję, że mi pękła     

pozdro   
												 van - 10 Lut 2011,  10:02
  Dzidziak dobry opis. Chyba sobie podaruję    W garażu nie mogę pić bo potem musiał bym 2,5km wracać z buta a na trzeźwo się nie da    
												 DziDzia - 10 Lut 2011,  10:32
  Spożywanie napojów alkoholowych nie jest nie zbędne, aczkolwiek wskazane      

pozdro   

| 

|