Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK5] Kolory przewodów dla kierunkowskazów i inne

zabka35i - 13 Lut 2011, 19:06
Temat postu: [MK5] Kolory przewodów dla kierunkowskazów i inne
Zakładam alarm do samochodu i mam pytanie jakiego koloru są przewody plusowe od lewego i prawego kierunkowskazu ( te na wtyczce od skrzynki z bezpiecznikami) ? I czy + 12 V po zapłonie można podłączyć pod kostke ISO radia? (albo który to też będzie kabel w skrzynce).
I jeszcze pytanie odnośnie otwierania bagażnika czy po naciśnięciu guzika wyzwala się mas ?

i jeszcze czy ktoś się orientuje czy w MK5 jest sygnał komfortu który odpowiada za domykanie szyb?

Freeman - 13 Lut 2011, 19:50

zabka35i napisał/a:

i jeszcze czy ktoś się orientuje czy w MK5 jest sygnał komfortu który odpowiada za domykanie szyb?
to akurat może zależeć od wersji wyposażenia.
Nikuś - 13 Lut 2011, 19:58

zabka35i napisał/a:
I jeszcze pytanie odnośnie otwierania bagażnika czy po naciśnięciu guzika wyzwala się mas ?

w mk4, możliwe że też w mk5 przycisk steruje zasilaniem.

JoeMix - 13 Lut 2011, 22:53

zabka35i napisał/a:
mam pytanie jakiego koloru są przewody plusowe od lewego i prawego kierunkowskazu
Trzeba ruszyć dupę z krzesełka i otworzyć maskę i sobie sprawdzić przy przednich kierunkach (kolor jest taki sam dla wszystkich świateł z danej strony)
zabka35i napisał/a:
I czy + 12 V po zapłonie można podłączyć pod kostke ISO radia? (albo który to też będzie kabel w skrzynce).
Jak wyżej trzeba iść do auta i zobaczyć przy stacyjce lub sprawdzić miernikiem czy kontrolką,,, +12V stałe jest czerwone a po zapłonie żółte, (albo odwrotnie) - chyba że coś się zmieniło.
Puff - 14 Lut 2011, 14:14

zabka35i napisał/a:

Nie ma. Jak chcesz układ do domykania szyb elektrycznych, to leży mi taki. Kupiłem, ale zamontować mi się już nie chciało.

zabka35i - 14 Lut 2011, 16:57

Nie chce zakładać nowego tematu. Ale po założeniu alarmu przestał mi działać centralny zamek muszę każde drzwi zamykać osobno, odłączyłem więc cały ten alarm ale nadal nie działa centralny z kluczyka oraz otwieranie klapy bagażnika z przycisku. Co mogła się stać i jak temu zaradzić nie odwiedzając serwisu.
JoeMix - 14 Lut 2011, 16:59

zabka35i napisał/a:
Co mogła się stać i jak temu zaradzić nie odwiedzając serwisu.
Popsułeś coś przy montażu alarmu, skąd mamy wiedzieć co,,,
zabka35i - 14 Lut 2011, 17:05

no wiem że coś popsułem. Podłączyłem się pod dwa kable idące z drzwi ( impuls zamykania i otwierania) Zasilanie podpoiłem z centralki do czerwonego przewodu. podpoiłem się pod kierunkowskazy które dawały sygnał przy naciskaniu pilota. i zamek jest sterowany minusem więc dwa przewody podpoiłem pod masę

[ Dodano: Pon Lut 14, 2011 18:57 ]
Temat do zamknięcia napisałem nowy bardziej czytelny i zrozumiały