|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK5] Kolory przewodów dla kierunkowskazów i inne
zabka35i - 13 Lut 2011, 19:06 Temat postu: [MK5] Kolory przewodów dla kierunkowskazów i inne Zakładam alarm do samochodu i mam pytanie jakiego koloru są przewody plusowe od lewego i prawego kierunkowskazu ( te na wtyczce od skrzynki z bezpiecznikami) ? I czy + 12 V po zapłonie można podłączyć pod kostke ISO radia? (albo który to też będzie kabel w skrzynce).
I jeszcze pytanie odnośnie otwierania bagażnika czy po naciśnięciu guzika wyzwala się mas ?
i jeszcze czy ktoś się orientuje czy w MK5 jest sygnał komfortu który odpowiada za domykanie szyb?
Freeman - 13 Lut 2011, 19:50
zabka35i napisał/a: |
i jeszcze czy ktoś się orientuje czy w MK5 jest sygnał komfortu który odpowiada za domykanie szyb? | to akurat może zależeć od wersji wyposażenia.
Nikuś - 13 Lut 2011, 19:58
zabka35i napisał/a: | I jeszcze pytanie odnośnie otwierania bagażnika czy po naciśnięciu guzika wyzwala się mas ?
|
w mk4, możliwe że też w mk5 przycisk steruje zasilaniem.
JoeMix - 13 Lut 2011, 22:53
zabka35i napisał/a: | mam pytanie jakiego koloru są przewody plusowe od lewego i prawego kierunkowskazu | Trzeba ruszyć dupę z krzesełka i otworzyć maskę i sobie sprawdzić przy przednich kierunkach (kolor jest taki sam dla wszystkich świateł z danej strony) zabka35i napisał/a: | I czy + 12 V po zapłonie można podłączyć pod kostke ISO radia? (albo który to też będzie kabel w skrzynce). | Jak wyżej trzeba iść do auta i zobaczyć przy stacyjce lub sprawdzić miernikiem czy kontrolką,,, +12V stałe jest czerwone a po zapłonie żółte, (albo odwrotnie) - chyba że coś się zmieniło.
Puff - 14 Lut 2011, 14:14
zabka35i napisał/a: | i jeszcze czy ktoś się orientuje czy w MK5 jest sygnał komfortu który odpowiada za domykanie szyb? |
Nie ma. Jak chcesz układ do domykania szyb elektrycznych, to leży mi taki. Kupiłem, ale zamontować mi się już nie chciało.
zabka35i - 14 Lut 2011, 16:57
Nie chce zakładać nowego tematu. Ale po założeniu alarmu przestał mi działać centralny zamek muszę każde drzwi zamykać osobno, odłączyłem więc cały ten alarm ale nadal nie działa centralny z kluczyka oraz otwieranie klapy bagażnika z przycisku. Co mogła się stać i jak temu zaradzić nie odwiedzając serwisu.
JoeMix - 14 Lut 2011, 16:59
zabka35i napisał/a: | Co mogła się stać i jak temu zaradzić nie odwiedzając serwisu. | Popsułeś coś przy montażu alarmu, skąd mamy wiedzieć co,,,
zabka35i - 14 Lut 2011, 17:05
no wiem że coś popsułem. Podłączyłem się pod dwa kable idące z drzwi ( impuls zamykania i otwierania) Zasilanie podpoiłem z centralki do czerwonego przewodu. podpoiłem się pod kierunkowskazy które dawały sygnał przy naciskaniu pilota. i zamek jest sterowany minusem więc dwa przewody podpoiłem pod masę
[ Dodano: Pon Lut 14, 2011 18:57 ]
Temat do zamknięcia napisałem nowy bardziej czytelny i zrozumiały
|
|