|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Mechanika - [MK4] Większe spalanie po stłuczce 

darkmen21 - 13 Lut 2011,  21:38 Temat postu: [MK4] Większe spalanie po stłuczce Witam, moja żonka miała ostatnio stłuczkę, odebrałem auto od mechanika-blacharza, który robił to tak długo że szkoda gadać, okazało się że z układu dolotowego powietrza mam zain stalowaną tylko główną puszkę z filtrem, druga jest w klejeniu    i jakieś inne rzeczy z tych plastików powietrza także w klejeniu, czy to może mieć wpływ na podwyższowe spalanie, byłbym zapomniał mam silnik 1,25 zetec
												 kuba87 - 13 Lut 2011,  21:43
  moze ale niekoniecznie

warto podjechac zrobic diagnozę bo mogł sie jakis czujnik upindoplić 

i komputer musi się ustawić

odłacz klemy na 10 minut resztę jak zrobić znajdziesz na forum chociaz nie wiem czy w mk4 reset kompa cos da
												 Marcin - 14 Lut 2011,  12:20

| darkmen21 napisał/a: | 	 		  druga jest w klejeniu    i jakieś inne rzeczy z tych plastików powietrza także w klejeniu, czy to może mieć wpływ na podwyższowe spalanie | 	  

poza główną puszką od filtra to reszta jest tylko po to żeby wytłumić dźwięk i nie ma wpływu na spalanie, ja mam tylko tą część, która doprowadza powietrze z nad chłodnicy.

Spalanie na jakim poziomie jest a jakie było? Jakieś inne objawy się pojawiły? Masz przepływomierz czy map'a?
												 krowka1991 - 14 Lut 2011,  17:38
  Moze sonda lambda    

| 

|