Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Kolor felg.

Maher - 25 Lut 2011, 18:08
Temat postu: Kolor felg.
Jestem ciekaw waszej opinii na temat koloru felg na lato do Funii. Wiem ze troche z nim przegiolem ale podoba mi sie :) Co do wykonania to jest moj debiut w Photoshopie wiec idealnie nie jest.

Uploaded with ImageShack.us

Kolor taki bedzie w realnu jak na zdjeciu tym http://www.google.pl/imgr...iw=1024&bih=578

ElGrey - 25 Lut 2011, 20:06

orginalne i ostre :9: galy wypalaja :9:
ja bym sie nie zdecydowal, ale moze to wygladac niezle, napewno bedzie sie wyrozniac :-P

Marcinowaty - 25 Lut 2011, 20:35

Bardziej by pasowały brunatno czerwone
Maher - 25 Lut 2011, 20:48

Marcinowaty napisał/a:
Bardziej by pasowały brunatno czerwone

Ale wtedy by sie tak nie rzucaly w oczy, a mi chodzi o to aby walily po oczach, takie jaskrawe zarowy :D z kilometra beda razily w oczy :)

Pietrekk - 25 Lut 2011, 21:01

to taki zielony jakiś co po oczach bije, albo różowy :D
Marcin - 25 Lut 2011, 21:04

kwestia gustu, mi się nie widzi, będzie wyglądało co najmniej dziwnie, ale oryginalnie, podobny zabieg miał przez jakiś czas Ad@mus tyle że w pomarańczy. poszukaj jego tematu w projektach to będziesz miał jakiś pogląd jak to wygląda bez ps'a.
Pele - 25 Lut 2011, 21:10

Zielone fajniejsze :-P

Maher - 25 Lut 2011, 21:16

Marcin napisał/a:
kwestia gustu, mi się nie widzi, będzie wyglądało co najmniej dziwnie, ale oryginalnie, podobny zabieg miał przez jakiś czas Ad@mus tyle że w pomarańczy. poszukaj jego tematu w projektach to będziesz miał jakiś pogląd jak to wygląda bez ps'a.

Widzialem, widzialem :) I mi sie podobuje, ale jego nie byly az takie razace w oczy.

Mam dosc srebrnych i takich zwyklych kolorow felg jakie maja prawie wszystkie samochody na ulicy, a takto moze komus poprawi sie humor jak spojrzy na takie cudostwo.

Pele napisał/a:
Zielone fajniejsze :-P

[url=http://images49.foto...f2m.jpg]Obrazek[/URL]

Zielone odpadaja bo kumpel ma taki zrobic kolor wlasnie do swojego auta na lota wiec nie moze byc taki sam :)

Pietrekk - 25 Lut 2011, 21:16

Tyle że Adamus miał polerowany rant do tego i całkiem inny wzór felg, a to też robi bardzo dużo.
TomeX500 - 25 Lut 2011, 22:55

Po pierwsze - jakie to są felgi? Po drugie - choćby nie wiem jaki to był kolor, to nie będzie aż tak oczojebny, więc git :ok: Jestem na tak.
Ad@mus - 25 Lut 2011, 23:29

Maher napisał/a:
ale jego nie byly az takie razace w oczy.

http://img576.imageshack.us/i/p4280448.jpg/ nie raza?a niech mnie... a ja na nie juz patrzec nie moge

DziDzia - 25 Lut 2011, 23:35

A wg mnie mogły by się fajnie komponować z delikatnym paskiem wzdłuż całego auta w tym samym kolorze :)

pozdro :!:

Maher - 26 Lut 2011, 08:17

Ad@mus napisał/a:
Maher napisał/a:
ale jego nie byly az takie razace w oczy.

http://img576.imageshack.us/i/p4280448.jpg/ nie raza?a niech mnie... a ja na nie juz patrzec nie moge

Troche takie jakby blade ;) Ale moze po prostu juz wzrok mi siada hehe :)

Pasek na aucie, hm, do rozwazenia to jest, ciekawy pomysl.

TomeX500 napisał/a:
Po pierwsze - jakie to są felgi?

Mattig 13''x7'' i 13''x7,5''

DziDzia - 26 Lut 2011, 09:23

Maher napisał/a:
Pasek na aucie, hm, do rozwazenia to jest, ciekawy pomysl.

Pomyśl :)

bidżej - 26 Lut 2011, 09:25

DziDzia dobrze gada :yes:
Pele - 26 Lut 2011, 11:53

DziDzia, drugi obrazek, ale listwy drzwi nie malowane szeroko tylko cienki pasek tak jak zderzaki :ok:

TomeX500 napisał/a:
Po pierwsze - jakie to są felgi?

Mi one wyglądają na zwykłe stalówki.

TomeX500 - 26 Lut 2011, 12:24

Niby jak stalówki, ale jak się przyjrzysz to są bardzo głębokie :> Jak pomaluje to kolor nie będzie taki jednolity, cienie zrobią robotę i będzie kozak.
DziDzia - 26 Lut 2011, 12:26

Maher napisał/a:
DziDzia, drugi obrazek, ale listwy drzwi nie malowane szeroko tylko cienki pasek tak jak zderzaki :ok:

Mówisz i masz:

Maher - 26 Lut 2011, 14:20

Z tamtych trzech obrazkow to ten trzeci mi przypada do gustu, taki niby jak w dodge jest :)

Ale teraz jak go wykonac? Ta technika jaka jest robione oklejanie samochodow folia? Taki pasek z foli zrobic?

Dzieki za porady i czekam na opinie innych jeszcze :)

Pele - 26 Lut 2011, 16:23

DziDzia napisał/a:
Mówisz i masz:

:ok:

Maher napisał/a:
Z tamtych trzech obrazkow to ten trzeci mi przypada do gustu, taki niby jak w dodge jest :)

:zalamka: nie wiem ile by trzeba było wypić i jak wielkiego zeza mieć żeby porównać to do dodża ... nie idź w tym kierunku :kaput:

Maher napisał/a:
Ale teraz jak go wykonac?

Niektórzy wałkiem malują :hahaha:

Maher - 26 Lut 2011, 17:38

Pele napisał/a:
DziDzia napisał/a:
Mówisz i masz:

:ok:

Maher napisał/a:

:zalamka: nie wiem ile by trzeba było wypić i jak wielkiego zeza mieć żeby porównać to do dodża ... nie idź w tym kierunku :kaput:

Maher napisał/a:
Ale teraz jak go wykonac?

Chodzilo mi tylko o to ze pasek taki cienki jest i to mialo byc dla zartu a nie serio :)

Walkiem? myslalem nad sprayer ;)

Pele - 26 Lut 2011, 19:01

Z tego co zasłyszałem to DziDzia malował wałkiem takie paski :rotfl: A sprayem też da radę, tylko musiałbyś zmatowić miejsce w którym malujesz.
Maher - 26 Lut 2011, 19:28

Pele napisał/a:
Z tego co zasłyszałem to DziDzia malował wałkiem takie paski :rotfl: A sprayem też da radę, tylko musiałbyś zmatowić miejsce w którym malujesz.

Zartowalem :)

Folia trzeby takie cos zrobic, ale musze sie nad tym zastanowic, najpierw trzeba felgi zrobic a pasek moze pozniej ;)

DziDzia - 27 Lut 2011, 09:39

Pele napisał/a:

:2xf:

Marcin - 27 Lut 2011, 12:15

eee wałkowcy :fox: bo przed porządkami pokaże swoje drugie oblicze :twisted: albo piszemy na temat albo temat do kosza...
WTF - 2 Mar 2011, 20:39

Pomysł z tymi czerwonymi stalówkami jak najbardziej trafiony - wiadomo, że po lakierowaniu nie wyjdzie tak jaskrawy ale moim zdaniem kontrast będzie dobry <8> Jestem na tak :ok:
Tommy - 17 Mar 2011, 15:30

Ja bym je mimo wszystko zrobił w stalowoszary odcień (efekt czystej stali) coś jak tutaj:

Zabawy kolorami są moim zdaniem na miejscu jeśli cały samochód prezentuje szalony i niekonwencjonalny styl (uzupełniony np. naklejkami stickerbomb, lub mocnym silnikiem i konkretną glebą).

Takie malowanie felg na czerwono w niemal seryjnej szaroburej fieście przypomina trochę zakładanie zielonych butów do niemodnego garnituru gdzieś z czasów matury.

Nie będziesz wyglądał jak nieco szalony gość z klasą i luźnym podejściem do życia, ale jak zwyczajny debil.

bidżej - 17 Mar 2011, 20:08

czemu ten wyżej zwykle chowa się na forum frakcji śląskiej?
yarbin - 17 Mar 2011, 20:29

bidżej, staramy się go nie wypuszczać...
Maher - 17 Mar 2011, 22:49

Tommy napisał/a:
Ja bym je mimo wszystko zrobił w stalowoszary odcień

Taki juz mam.

Ad@mus - 18 Mar 2011, 13:19

Maher, masz ale do swierzych on nie nalezy :)
Maher - 18 Mar 2011, 19:33

Ad@mus napisał/a:
Maher, masz ale do swierzych on nie nalezy :)

Tego ukryc sie nie da, chociaz jak sie je umyje ladnie to nawet jakos wygladaja ;)

Ad@mus - 19 Mar 2011, 13:18

wez je wypiaskuj i daj na lakierowanie prochem, kosztowac cie bedzie nie wiecej jak 250zl a efekt swierzych felg przyćmi każdy kolor piżdżącego koloru, wiec walnij je w jakis ciekawy odcien srebra szarosci antracytu i bedzie mjut

a jak nie to je sprzedaj, kup jakies ciekawe alu, polakiruj popoleruj i tez bedzie ok
np te z giełdy od dziamdziama, 400zl za juz przepolerowane fele, zostaje odnowienie koloru na koronie i masz bombon

Maher - 20 Mar 2011, 14:27

Innych nie chce, te musze doprowadzic do porzadku.
Radkalkin - 22 Mar 2011, 13:01

wieś śpiewa i tańczy. :-)

zrób tak jak radzi Adamus. takie mocne kolory mają też do siebie to, że za pół roku znowu napiszesz temat z pytaniem jak zrobić felgi, bo Ci się już nie podobają.
a skromniejszy kolor ma taki plus jeszcze, że jak zapragniesz zmienić rolki to i ze sprzedażą nie będzie kłopotu.

Maher - 22 Mar 2011, 21:36

Ta, temat juz do zamkniecia, juz mi przeszlo z tym kolorem ;)

Kolor bedzie taki stalowo-szary.

Tommy - 23 Mar 2011, 07:40

Mądra decyzja :)