|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - Kolor felg.
Maher - 25 Lut 2011, 18:08 Temat postu: Kolor felg. Jestem ciekaw waszej opinii na temat koloru felg na lato do Funii. Wiem ze troche z nim przegiolem ale podoba mi sie Co do wykonania to jest moj debiut w Photoshopie wiec idealnie nie jest.
Uploaded with ImageShack.us
Kolor taki bedzie w realnu jak na zdjeciu tym http://www.google.pl/imgr...iw=1024&bih=578
ElGrey - 25 Lut 2011, 20:06
orginalne i ostre galy wypalaja
ja bym sie nie zdecydowal, ale moze to wygladac niezle, napewno bedzie sie wyrozniac
Marcinowaty - 25 Lut 2011, 20:35
Bardziej by pasowały brunatno czerwone
Maher - 25 Lut 2011, 20:48
Marcinowaty napisał/a: | Bardziej by pasowały brunatno czerwone |
Ale wtedy by sie tak nie rzucaly w oczy, a mi chodzi o to aby walily po oczach, takie jaskrawe zarowy z kilometra beda razily w oczy
Pietrekk - 25 Lut 2011, 21:01
to taki zielony jakiś co po oczach bije, albo różowy
Marcin - 25 Lut 2011, 21:04
kwestia gustu, mi się nie widzi, będzie wyglądało co najmniej dziwnie, ale oryginalnie, podobny zabieg miał przez jakiś czas Ad@mus tyle że w pomarańczy. poszukaj jego tematu w projektach to będziesz miał jakiś pogląd jak to wygląda bez ps'a.
Pele - 25 Lut 2011, 21:10
Zielone fajniejsze
Maher - 25 Lut 2011, 21:16
Marcin napisał/a: | kwestia gustu, mi się nie widzi, będzie wyglądało co najmniej dziwnie, ale oryginalnie, podobny zabieg miał przez jakiś czas Ad@mus tyle że w pomarańczy. poszukaj jego tematu w projektach to będziesz miał jakiś pogląd jak to wygląda bez ps'a. |
Widzialem, widzialem I mi sie podobuje, ale jego nie byly az takie razace w oczy.
Mam dosc srebrnych i takich zwyklych kolorow felg jakie maja prawie wszystkie samochody na ulicy, a takto moze komus poprawi sie humor jak spojrzy na takie cudostwo.
Zielone odpadaja bo kumpel ma taki zrobic kolor wlasnie do swojego auta na lota wiec nie moze byc taki sam
Pietrekk - 25 Lut 2011, 21:16
Tyle że Adamus miał polerowany rant do tego i całkiem inny wzór felg, a to też robi bardzo dużo.
TomeX500 - 25 Lut 2011, 22:55
Po pierwsze - jakie to są felgi? Po drugie - choćby nie wiem jaki to był kolor, to nie będzie aż tak oczojebny, więc git Jestem na tak.
Ad@mus - 25 Lut 2011, 23:29
Maher napisał/a: | ale jego nie byly az takie razace w oczy. |
http://img576.imageshack.us/i/p4280448.jpg/ nie raza?a niech mnie... a ja na nie juz patrzec nie moge
DziDzia - 25 Lut 2011, 23:35
A wg mnie mogły by się fajnie komponować z delikatnym paskiem wzdłuż całego auta w tym samym kolorze
pozdro
Maher - 26 Lut 2011, 08:17
Troche takie jakby blade Ale moze po prostu juz wzrok mi siada hehe
Pasek na aucie, hm, do rozwazenia to jest, ciekawy pomysl.
TomeX500 napisał/a: | Po pierwsze - jakie to są felgi? |
Mattig 13''x7'' i 13''x7,5''
DziDzia - 26 Lut 2011, 09:23
Maher napisał/a: | Pasek na aucie, hm, do rozwazenia to jest, ciekawy pomysl. |
Pomyśl

pozdro
bidżej - 26 Lut 2011, 09:25
DziDzia dobrze gada
Pele - 26 Lut 2011, 11:53
DziDzia, drugi obrazek, ale listwy drzwi nie malowane szeroko tylko cienki pasek tak jak zderzaki
TomeX500 napisał/a: | Po pierwsze - jakie to są felgi? |
Mi one wyglądają na zwykłe stalówki.
TomeX500 - 26 Lut 2011, 12:24
Niby jak stalówki, ale jak się przyjrzysz to są bardzo głębokie :> Jak pomaluje to kolor nie będzie taki jednolity, cienie zrobią robotę i będzie kozak.
DziDzia - 26 Lut 2011, 12:26
Maher napisał/a: | DziDzia, drugi obrazek, ale listwy drzwi nie malowane szeroko tylko cienki pasek tak jak zderzaki |
Mówisz i masz:
pozdro
Maher - 26 Lut 2011, 14:20
Z tamtych trzech obrazkow to ten trzeci mi przypada do gustu, taki niby jak w dodge jest
Ale teraz jak go wykonac? Ta technika jaka jest robione oklejanie samochodow folia? Taki pasek z foli zrobic?
Dzieki za porady i czekam na opinie innych jeszcze
Pele - 26 Lut 2011, 16:23
DziDzia napisał/a: | Mówisz i masz: |
Maher napisał/a: | Z tamtych trzech obrazkow to ten trzeci mi przypada do gustu, taki niby jak w dodge jest |
nie wiem ile by trzeba było wypić i jak wielkiego zeza mieć żeby porównać to do dodża ... nie idź w tym kierunku
Maher napisał/a: | Ale teraz jak go wykonac? |
Niektórzy wałkiem malują
Maher - 26 Lut 2011, 17:38
Pele napisał/a: | DziDzia napisał/a: | Mówisz i masz: |
Maher napisał/a: | Z tamtych trzech obrazkow to ten trzeci mi przypada do gustu, taki niby jak w dodge jest |
nie wiem ile by trzeba było wypić i jak wielkiego zeza mieć żeby porównać to do dodża ... nie idź w tym kierunku
Maher napisał/a: | Ale teraz jak go wykonac? |
Niektórzy wałkiem malują |
Chodzilo mi tylko o to ze pasek taki cienki jest i to mialo byc dla zartu a nie serio
Walkiem? myslalem nad sprayer
Pele - 26 Lut 2011, 19:01
Z tego co zasłyszałem to DziDzia malował wałkiem takie paski A sprayem też da radę, tylko musiałbyś zmatowić miejsce w którym malujesz.
Maher - 26 Lut 2011, 19:28
Pele napisał/a: | Z tego co zasłyszałem to DziDzia malował wałkiem takie paski A sprayem też da radę, tylko musiałbyś zmatowić miejsce w którym malujesz. |
Zartowalem
Folia trzeby takie cos zrobic, ale musze sie nad tym zastanowic, najpierw trzeba felgi zrobic a pasek moze pozniej
DziDzia - 27 Lut 2011, 09:39
Pele napisał/a: | Niektórzy wałkiem malują |
pozdro
Marcin - 27 Lut 2011, 12:15
eee wałkowcy bo przed porządkami pokaże swoje drugie oblicze albo piszemy na temat albo temat do kosza...
WTF - 2 Mar 2011, 20:39
Pomysł z tymi czerwonymi stalówkami jak najbardziej trafiony - wiadomo, że po lakierowaniu nie wyjdzie tak jaskrawy ale moim zdaniem kontrast będzie dobry Jestem na tak
Tommy - 17 Mar 2011, 15:30
Ja bym je mimo wszystko zrobił w stalowoszary odcień (efekt czystej stali) coś jak tutaj:
Zabawy kolorami są moim zdaniem na miejscu jeśli cały samochód prezentuje szalony i niekonwencjonalny styl (uzupełniony np. naklejkami stickerbomb, lub mocnym silnikiem i konkretną glebą).
Takie malowanie felg na czerwono w niemal seryjnej szaroburej fieście przypomina trochę zakładanie zielonych butów do niemodnego garnituru gdzieś z czasów matury.
Nie będziesz wyglądał jak nieco szalony gość z klasą i luźnym podejściem do życia, ale jak zwyczajny debil.
bidżej - 17 Mar 2011, 20:08
czemu ten wyżej zwykle chowa się na forum frakcji śląskiej?
yarbin - 17 Mar 2011, 20:29
bidżej, staramy się go nie wypuszczać...
Maher - 17 Mar 2011, 22:49
Tommy napisał/a: | Ja bym je mimo wszystko zrobił w stalowoszary odcień |
Taki juz mam.
Ad@mus - 18 Mar 2011, 13:19
Maher, masz ale do swierzych on nie nalezy
Maher - 18 Mar 2011, 19:33
Ad@mus napisał/a: | Maher, masz ale do swierzych on nie nalezy |
Tego ukryc sie nie da, chociaz jak sie je umyje ladnie to nawet jakos wygladaja
Ad@mus - 19 Mar 2011, 13:18
wez je wypiaskuj i daj na lakierowanie prochem, kosztowac cie bedzie nie wiecej jak 250zl a efekt swierzych felg przyćmi każdy kolor piżdżącego koloru, wiec walnij je w jakis ciekawy odcien srebra szarosci antracytu i bedzie mjut
a jak nie to je sprzedaj, kup jakies ciekawe alu, polakiruj popoleruj i tez bedzie ok
np te z giełdy od dziamdziama, 400zl za juz przepolerowane fele, zostaje odnowienie koloru na koronie i masz bombon
Maher - 20 Mar 2011, 14:27
Innych nie chce, te musze doprowadzic do porzadku.
Radkalkin - 22 Mar 2011, 13:01
wieś śpiewa i tańczy.
zrób tak jak radzi Adamus. takie mocne kolory mają też do siebie to, że za pół roku znowu napiszesz temat z pytaniem jak zrobić felgi, bo Ci się już nie podobają.
a skromniejszy kolor ma taki plus jeszcze, że jak zapragniesz zmienić rolki to i ze sprzedażą nie będzie kłopotu.
Maher - 22 Mar 2011, 21:36
Ta, temat juz do zamkniecia, juz mi przeszlo z tym kolorem
Kolor bedzie taki stalowo-szary.
Tommy - 23 Mar 2011, 07:40
Mądra decyzja
|
|