Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] podłączenie wyświetlacza ze średnim spalaniem itp

toffic - 27 Lut 2011, 13:07
Temat postu: [MK6] podłączenie wyświetlacza ze średnim spalaniem itp
witam mam wersje fiesty bez wyświetlacza pokazującego średnie spalanie itp. czy istnieje możliwość podłączenia takiego wyświetlacza?
pawel182 - 27 Lut 2011, 19:55

Z opisu wynika, że posiadasz model sprzed FL a w tych modelach nie było komputera pokładowego.
Ale dla chcącego nic trudnego. Taki komputerek można wykonać samemu od podstaw. Kwestia napisania i zaprogramowania procesora i wykonania płytki :)

toffic - 28 Lut 2011, 16:57

a czy pasowałby taki wyświetlacz od nowszej wersji fiesty albo od focusa?
Neo178 - 28 Lut 2011, 18:22

toffic, jak nie masz komputera w swojej (a raczej go nie masz) to sam wyświetlacz NIC Ci nie da.
pawel182 - 2 Mar 2011, 12:40

Sam wyświetlacz.... to tak jakbyś chciał kupić komputer do domu i byś się pytał czy jak kupisz sam monitor to wszystko będzie działać :D
karolkus - 27 Sie 2011, 18:36

W mojej fiescie TDCI 1,4 po FL nie bylo fabrycznie komputera ze srednicm spalaniem tylko ile km do stacji i godzina + przebiegi. Kupilem nowe zegary od wersji 1,4 TDCI z komputerem + manetke kierunkowskazu z przelacznikiem re/set i pojechalem DO ASO i mi to przyuczyli - po podlaczeniu samej deski nie odpali sie auta. Problem po przyuczeniu mam taki ze teraz nie mam menu w zegarach (tego gdzie sie zmnienia opcje typu ile razy ma mignac kieriunkiem itp)- podejrzewam ze gosc w aso zle skonfigurowal cos ale to wyjasnie w poniedzialek. W ASO nawet popchneli mi licznik do wlasciwego poziomu (na nowych zegarach byl symboliczny 5000km ) do operacji przyuczenia potrzebne sa wszystkie kluczyki nieobecne nie beda dzialaly.
Przy okazji moze wie ktos jak ponownie wlaczyc to menu? czy to bez komputera w aso sie nie powiedzie?

Witek - 23 Wrz 2011, 21:03

Odgrzebując ten temat
kolega karolkus ile zapłacił w aso za wykonanie a ile za części ? bo u mnie wychodzi to samo, mam wersję po fl a pokazuje mi tylko godzinę i ile do stacji mam km..... choć może po prostu nie potrafię wejść do menu w co wątpię ale nie wykluczam takiej opcji :)