|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Mechanika - [MK3] Prowadnice (szyny) fotela 

sarina - 27 Lut 2011,  20:25 Temat postu: [MK3] Prowadnice (szyny) fotela Witam.

Proszę o podpowiedzi, jak zdemontować dolną część prowadnicy fotela. Chodzi mi o tę część, która jest przymocowana do podłogi. 

Po odkreceniu fotela od podłogi, mamy element stały i element ruchomy. Chodzi o odłączenie elementu ruchomego. Element ten przesuwa się lecz nie można go wysunąć. 

Proszę o pomoc w tej sprawie.
												 matrix-1990 - 27 Lut 2011,  20:34
  a mogę zapytać czemu chcesz to zdemontować? chyba się nie da z tego co pamiętam. Same szyny możesz wymontować od fotela
												 Bezimienny - 27 Lut 2011,  20:37
  Miałem ten sam problem, robisz tak:

-patrząc na fotel od dołu, w przedniej jego części zobaczysz dwie plastikowe zatyczki z otworem krzyzakowym, odkręcasz je krzyżakiem

-po odkręceniu zdejmujesz siedzisko (ta poducha na której siedzisz, ale bez oparcia)

-twoi oczom ukazuje sie "rzusztowanie"

-w rogach "rusztowania" powinnt być nakrętki 12' albo 13' (cztery nakrętki) odkręcasz je, na każdą szyne przypadają po dwie.
												 matrix-1990 - 27 Lut 2011,  20:39
  jemu chodzi chyba o rozmontowanie samej szyny
												 sarina - 27 Lut 2011,  20:40

| matrix-1990 napisał/a: | 	 		  | a mogę zapytać czemu chcesz to zdemontować? | 	  

Moje fotele są zniszczone, a mam od innej fiesty (troche młodszej)

| Cytat: | 	 		  | chyba się nie da z tego co pamiętam. Same szyny możesz wymontować od fotela | 	  

Czyli mogę wymontować z jednych i drógich i je zamienić o ile dobrze zrozumiałem?
												 matrix-1990 - 27 Lut 2011,  20:41
  tak jak opisał Bezimienny, możesz całe szyny przełożyć
												 Bezimienny - 27 Lut 2011,  20:42
  A już rozumien, z tego co wiem to nie da sie go wygiągnąć (w sumie to wszystko sie da    ) a wyciąga sie całą szynę moim sposobem.
												 sarina - 27 Lut 2011,  20:42

| matrix-1990 napisał/a: | 	 		  | jemu chodzi chyba o rozmontowanie samej szyny | 	  

Jeśli jest możliwośc zamiany tych prowadnic to o to mi chodzi.
												 matrix-1990 - 27 Lut 2011,  20:43
  nie da rady

@EDIT

nic nie psując/odginając
												 sarina - 27 Lut 2011,  20:44
  OK. Dzięki koledzy za wyjasnienie problemu.
												 BerciQ - 27 Lut 2011,  21:01

| Bezimienny napisał/a: | 	 		  

-w rogach "rusztowania" powinnt być nakrętki 12' albo 13' (cztery nakrętki) odkręcasz je, na każdą szyne przypadają po dwie. | 	  

13   

przerabialem tydzien temu zmieniajac na uszaty   

Najlepiej jak masz nasadkę z grzechotką. Jest dużo wygodniej.
												 Bezimienny - 27 Lut 2011,  21:07
  No ja będe temat przerabiał za tydzień wymontowując usztaki   
												 BerciQ - 27 Lut 2011,  21:09
  Bezimienny, źle ci się siedzi ?   
												 Bezimienny - 27 Lut 2011,  21:12
  Nie, ale z garażu Ałdi i fiesta do żyda, wystawione nawet mam już uszaty i alu w giełdzie.

| 

|