|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Silniki diesla - [MK3] Króciec układu wodnego 

Witek1992 - 11 Mar 2011,  23:50 Temat postu: [MK3] Króciec układu wodnego Witam.

Mam nadzieję że ktos mi pomoże.

A więc... mechanikiem nie jestem, chociaż duzo rzeczy rozumiem, ale ... 

Powie mi ktoś jak to coś zaznaczone na obrazku poniżej, się nazywa? i gdzie to dostane? 

Kupiłem nową tzn. używaną na szrocie, głowice i nie było tego, a z mojej starej ta śrubka jest za duża...  Błagam niech ktoś mnie poratuje     

Uploaded with ImageShack.us

Pozwoliłem sobie i wrzuciłem jedną fotke z tematu Fordona    
												 Fordon - 12 Mar 2011,  00:08
  Kruciec ukladu wodnego, w aso ci to dobiora... ale nie rozumiem jakim cudem masz glowice z mniejsza srednica sruby typu Banjo... Srube dostaniesz w sklepie z hudraulika silowa, a sam kruciec jest kwestia dokupienia w w/w sklepie np pod turbo sie tego uzywa... ale pamietaj ze tam musza byc nowe uszczelki miedziane... 

Caly zestaw da sie kupic w sklepie z hygraulika silowa, lub w firmie co naprawia wozki widlowe...
												 Witek1992 - 12 Mar 2011,  00:13
  Wielkie dzięki              Tylko to mnie trzyma i zapowietrzony układ paliwowy... 

Tez nie mam pojęcia, dlaczego w tej głowicy jest mniejsza średnica... Tak sobie myślałem, ale to raczej nie to, może montowali śruby z mniejsza średnicą w fiestach po 94r. ?    
												 Fordon - 12 Mar 2011,  00:45
  Raczej w endura... bylo by to mozliwe... 

Pamietaj o odpowietrzeniu ukladu wodnego przez ten cycek miedzy termostatem a chlodnica... bo kumpel odpowietrzal sam i mu waz wypierdzielil w powietrze...     

Poradzisz sobie, a w razie co wiesz gdzie pytac.
												 Witek1992 - 20 Mar 2011,  12:57
  Okej wszystko poskładane ;D Fordon, dzięki, dużo mi pomogłeś      

Autko po remoncie lepiej się zbiera     w porównaniu - kiedyś to był muł ... teraz jak młodziutki źrebaczek        
												 kuba87 - 20 Mar 2011,  16:50
  będzie TD?   
												 Witek1992 - 20 Mar 2011,  22:55
  Bedzie      W nie tak dalekiej przyszłości     Najpierw doprowadze ją do stanu technicznego idealnego później blacharskiego a na końcu silniczek      Teraz to chciałbym tylko coś zrobić aby jeszcze lepiej się zbierał, jeżeli się da           

| 

|