Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK6] Jak rozebrać lusterka?

ficus - 19 Mar 2011, 21:52
Temat postu: [MK6] Jak rozebrać lusterka?
Witam!
Zamierzam okleić folią lusterka w mojej Fieście. Potrzebuję zdjąć zewnętrzną obudowę lusterka. Nie wiem jednak jak to dobrze zrobić żeby niczego nie zepsuć :) Nie wiem czy trzeba zdjąć zwierciadło lustra czy można rozebrać lusterko z zewnątrz.
Mam lusterko manualne, nielakierowane.
Dzięki z góry za odpowiedzi :)

pawel182 - 20 Mar 2011, 17:23

Rozbierałem a nastepnie składałem calutkie lusterko z wersji przed FL (łącznie z zawiasem). Ten zewnętrzny plastik, który chcesz okleić jest wciskany na 4 zatrzaski. Zatrzaski są bardzo mocne i łatwo mogą pęknąć. Najlepszym rozwiązaniem jest wyjęcie lusterka (wkładu) a wtedy będziesz miał dobry dostęp do zatrzasków.
ficus - 20 Mar 2011, 17:27

A jak wyjąć wkład lusterka?
Skfarek - 21 Mar 2011, 14:07

pawel182, eee tam w m6 (przed fl), nie trzeba rozbierać, dobrze podważyć (z tego co pamiętam od dołu chyba gdzieś były jakieś takie wgłębienia gdzie można) i wyłazi bez problemu.
pawel182 - 22 Mar 2011, 19:48

Skfarek napisał/a:
pawel182, eee tam w m6 (przed fl), nie trzeba rozbierać, dobrze podważyć (z tego co pamiętam od dołu chyba gdzieś były jakieś takie wgłębienia gdzie można) i wyłazi bez problemu.

Tak wiem :) Sam tak swoje rozbierałem ale gdybym miał robic to raz jeszcze chyba wolałbym wująć wkład i od wewnątrz na spokojnie podwazyc sobie zatrzaski bo jak pisałem wcześnij są one bardzo mocne i łatwo mogą peknąć.