| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Nasze auta - [MK6] Moja dziewczynka tak się prezentuje :)

Gedziu79 - 30 Mar 2011,  22:30
 Temat postu: [MK6] Moja dziewczynka tak się prezentuje :)
 1. NICK:Gedziu79
 2. IMIĘ:Mirek
 3. MODEL: MK6
 4. WERSJA:a żebym to ja wiedział. Stylizowana trochę na ST
 5. ROCZNIK: Mk6, 07
 6. SILNIK:1.3 Duratec 75 km benzyna
 7. OPIS AUTA:  myślałem że to będzie kolejna "dziadkowa Fieścina, jakich pełno na drogach ale całe szczęście wyróżnia się
   Podjechałem po nią na miejsce zakupu a tam stało moje maleństwo:) i faktycznie , jeździła nią babeczka.  Autko było bardzo zadbane. Praktycznie nówka, w środku i na zewnątrz. Pani miała na jej punkcie fioła:) ale ja się od niej zaraziłem chyba.

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
 a. wizualne: Oświetlenie tablic rej; alusy kupione i założone, wykonanie oświetlenia wnętrza; założyłem srebrne ramki tablic rej.
 b. mechaniczne: nie
 c. audio: mam full quadro, można pozazdrościc jak cudnie sobie plumkają, głębokie basy
 d. inne:

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
 a. wizualne: zakup na ebayu :skórzany mieszek do biegów i gała od fusiona + srebrny oring na mieszek,skóra na hamulec ręczny i srebrny guzik jak w ST, obszycie skórą uchwytów wewnętrznych drzwi, srebrne klamki wewn i na zewn. kierownica z fiużyna
    malowanie tych tam gadżetów z kół na kolorek (tego co hamuje w przednich kołach) ale nie wiem na jaki kolor pomalowac :/ b. mechaniczne:
 c. audio:
 d. inne

Oto moja dziewczynka:

Co sądzicie?
 McLfan - 30 Mar 2011,  22:39

Popraw wg tego:
 http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=32152
 Gedziu79 - 30 Mar 2011,  22:46
 Temat postu: tiaaa
 mam jej wstawic nowe kopytka ze 2 litry pod maskie czy co masz na myśli?
 DziDzia - 30 Mar 2011,  22:52

Gedziu79, wejdź w podany wyżej link i będziesz wiedział o co chodzi...

pozdro
   Gedziu79 - 30 Mar 2011,  23:12
 Temat postu: :) heh ale ja "mundry" jestem :D:D
 już załapałem i poprawiłem
   Parzych - 30 Mar 2011,  23:35

Albo 1,3 albo 75KM, 1,3 miały max 70KM a 75KM miały 1,25, dodatkowo w profilu masz podany 1,4... Coś niezdecydowany jesteś... 	  | Gedziu79 napisał/a: |  	  | 1.3 Duratec 75 km benzyna | 
   Gedziu79 - 31 Mar 2011,  07:32
 Temat postu: zaraz am przeskanuje moje dokumenty:) powiedcie mi co to za
 fiesta, jaki to model i w oogole po czym to poznac?
 Ad@mus - 31 Mar 2011,  08:01

otworz dowod rejestracyjny, zobacza jaka jest wpisana moc i pojemnosc i sprawe silnika masz z glowy...

a wersje to po dekoderze VIN sprawdzisz
 madek - 31 Mar 2011,  08:03

Podaj VIN i będzie z głowy
  Masz od tego specjalny temat w dziale Hydepark Gedziu79 - 31 Mar 2011,  11:10

ZNALAZŁEM
  DZIEKI CHŁOPAKI MAM DLA WAS PO dużym BROWARKU  ALE TO CHYBA W CZERWCU NA ZLOCIE 
 ZNALAZŁEM TAKIE COŚ:

* Ilustracja przedstawia tylko model

Fiesta/Fusion 2002, Duratec 8V 1.3 EFI (58PS), Moondust Silver (metalik)

Numer VIN:
 Główne funkcje
 Data produkcji: 	  14.03.2007
 Model pojazdu: 	  Fiesta/Fusion 2002
 Typ nadwozia: 	  3-Drzw.Sedan
 Wersja: 	  Seria 20
 Silnik: 	  Duratec 8V 1.3 EFI (58PS)
 Przekładnia: 	  5-biegowa ręczna - B5/IB5
 Napęd: 	  LHD FWD
 Przełożenie przekładni głównej: 	  4.06
 Norma emisji spalin: 	  Etap IV ograniczania emisji
 Klimatyzacja: 	  Układ Klimatyz. Ze Sterow. Ręcznym
 Obszar: 	  (+)"D"
 Lakier: 	  Moondust Silver (metalik)
 Materiał we wnętrzu: 	  Kyoto
 Mniej ważne funkcje

Wyprodukowany w zakładzie Niehl
 Security Lock Group
 Exterior Appearance - Level 1
 Poziom marketingowy 1
 Z Szybami Przednimi Sterow.Ręcznie
 Z zamont. na stałe tyln.bocz.okien.
 Ze standardowš przyciemnianš szybš
 Z popielniczkš w konsoli
 Kolor wykończenia wnętrza -Ebony
 Kolor wykończ. wnętrza -Dark Pewter
 Przedn.maty podł.-spec.Rapid/MSS-C
 Tylne maty podł.-Rapid Spec/MSS-CS
 Z recz.ster.podwój.luster.zewn.
 Z czarnym lusterkiem zewnetrznym
 z regulatorem 4-poz.pol.siedz.kier.
 Z Ręcznym Zamykaniem Drzwi
 V/przeryw.pr.wyc. +wyc.zap.skap.
 Zderzak przedni lakier w kolor nadw
 Zderz, tylny tw.szt.w kol. nadwozia
 Z 2 statyczn. tylnymi pasami bezp.
 Z poduszka powietrzna kierowcy
 Z Poduszkš Powietrznš Pasażera
 Z bocznš podusz.pow.- str. kierowcy
 Z bocznš podusz.pow.- str. Pasażera
 Felga stalowa stylizow 5 1/2J x 14
 175/65 TR14 nis.współcz.oporu tocz.
 With Standard Tyre Tread - Front
 With Standard Tyre Tread - Rear
 Sprzedawca opon wszelkich marek
 14" Pokrowiec na koło - styl B
 Nieblokujšce nakrętki kół
 Podz. dla kół z fel. stal.
 4 hamulce zapob. blok. kół - MK70
 Przeł. 3.58/1.93/1.28/0.95/0.76
 Z Nagrzewnicš Recyrkulac.
 Z kołem poliuretanowym (twardym)
 Niskie wersje z analog.zest.wskaŸn.
 Antena dachowa
 Wyp.podst.CD + Radio AM/FM
 Pakiet wyposażenia systemu ICE 8
 Z Czterema Głoœnikami
 Z zapalniczka
 Z nadglowna lampka oswietlajaca
 Bezimienny - 31 Mar 2011,  14:51

Czyli masz ok 60km a nie 75km niestety, ale poza tym autko sie fajnie prezentuje
   Gedziu79 - 31 Mar 2011,  14:58

trochę mnie to przybiło. a ja sięwczoraj sadziłem na takiego jednego żeby go wyprzedzać... ale jak widzę trzeba będzie odwiedzać Emeryten-Rajdy... a nie zloty :(
 Bezimienny - 31 Mar 2011,  15:20

No 60km (po kilkunastu latach zostało mniej :( ) to w MK3 mało a co dopiero w MK6.
 mieszko - 31 Mar 2011,  15:33

| Bezimienny napisał/a: |  	  | No 60km (po kilkunastu latach zostało mniej :( ) | 

uciekły Ci ???

wracając do tematu , auto prezentuje się świetnie , nie wiem czy oświetlenie musi być zielone (u Parzycha musi) ale to rzecz gustu .
 Bezimienny - 31 Mar 2011,  15:51

No nie wierze że pełnoletnia fiesta (była z 1992r) która nie miała w ciągu paru ostatnich lat dokładnego remontu, utrzymała serie, czyli 60km
  W tej MK6 seria chyba powinna być. inno - 31 Mar 2011,  15:52

| mieszko napisał/a: |  	  | uciekły Ci ???   | 

nie uciekły mu tylko ma taki silnik. 1.3 58 kucyków

mimo silnika autko przyciaga wzrok
   Gedziu79 - 31 Mar 2011,  17:42
 Temat postu: :)
 dzięki
  mimo wszystko. ale powiedzcie czy można coś zrobic z tym chipem? czy nie? Parzych - 31 Mar 2011,  18:33

1,3 wychodziły w dwóch wersjach 60KM i 70KM, może wystarczy coś zmienić na takie z wersji 70-ciokonnej i będzie 10 kucy więcej...
 Marcin - 31 Mar 2011,  18:35

| Parzych napisał/a: |  	  | 1,3 wychodziły w dwóch wersjach 60KM i 70KM, może wystarczy coś zmienić na takie z wersji 70-ciokonnej i będzie 10 kucy więcej... | 
 może jest podobna sprawa jak w przypadku mk4, może gdzieś zwężkę w dolocie włożyli
 Gedziu79 - 31 Mar 2011,  19:17
 Temat postu: zwężkę w dolocie... hmm
 a teraz po polsku proszę
   Ad@mus - 31 Mar 2011,  19:32

chcesz wiecej to przeszczep przepustnicy i optymalizacja dolotu i wydechu powinna dac pare kunii.
 Skfarek - 1 Kwi 2011,  14:34

| Marcin napisał/a: |  	  |  	  | Parzych napisał/a: |  	  | 1,3 wychodziły w dwóch wersjach 60KM i 70KM, może wystarczy coś zmienić na takie z wersji 70-ciokonnej i będzie 10 kucy więcej... | 
 może jest podobna sprawa jak w przypadku mk4, może gdzieś zwężkę w dolocie włożyli
 | 

chyba nie bardzo bo z tego co znalazłem w Wikipedii wersja 1.3 58 kucy Duratec to przemianowana Endura-E która jest silnikiem OHV, a 1.3 Duratec 70 km to SOHC czyli zupełnie inna konstrukcja :(
 Marcin - 1 Kwi 2011,  15:21

| Skfarek napisał/a: |  	  | chyba nie bardzo bo z tego co znalazłem w Wikipedii wersja 1.3 58 kucy Duratec to przemianowana Endura-E która jest silnikiem OHV, a 1.3 Duratec 70 km to SOHC czyli zupełnie inna konstrukcja :( | 
 faktycznie kicha, czyli nic się nie poradzi.
 Bezimienny - 1 Kwi 2011,  15:49

Swap na 2.0 150km
   Parzych - 1 Kwi 2011,  22:03

Z 5-7 koła na same części pójdzie, co najmniej... 	  | Bezimienny napisał/a: |  	  | Swap na 2.0 150km   | 
   Skfarek - 4 Kwi 2011,  12:14

Można ewentualnie uprzeć się i pójść drogą dłubania tego silnika, ale np. idąc w n/a wydasz parę klocków i co osiągniesz? 75 kucy? A i tak podejrzewam będzie to gorzej chodziło niż seryjne 1.4 80
   Nie wiem czy ktoś się porywał na turbienie endury 1.3? Koszty też będą wysoki a efekty? Chociaż pamiętam swifta 1.0 którego koleś uturbił
   Marcin - 4 Kwi 2011,  13:29

| Skfarek napisał/a: |  	  | A i tak podejrzewam będzie to gorzej chodziło niż seryjne 1.4 80 | 
 a nawet 1.25
 Gedziu79 - 5 Kwi 2011,  20:05
 Temat postu: wczoraj wymyśliłem
 a dzisiaj wykonałem:

niby niewiele, ale skoro nie może byc mocniejszy, to niech chociaż będzie oryginalny
   a na przyszłą wiosnę kupię GoodYear`y
 Freeman - 5 Kwi 2011,  20:11

Felgi bardzo fajne, ale te białe napisy jakoś pstrokato wyglądają wg. mnie.
 Parzych - 5 Kwi 2011,  20:15

Też zaraz po kupnie Fiesty pomalowałem sobie markerem napisy, ładnie wyglądały do pierwszej ocierki o krawężnik... 	  | Gedziu79 napisał/a: |  	  | niby niewiele, ale skoro nie może byc mocniejszy, to niech chociaż będzie oryginalny   | 
 Gedziu79 - 5 Kwi 2011,  20:24
 Temat postu: nie psujcie mi radochy :)
 moja żona sie na mnie drze że za dużo z nią przebywam. tzn z Fiestką:) to mi wystarczy cierpkich uwag.
 Poza tym, jeżdżę już15 lat i nie ocieram się o krawężniki
   Krzychu_14 - 5 Kwi 2011,  20:27

| Parzych napisał/a: |  	  | Też zaraz po kupnie Fiesty pomalowałem sobie markerem napisy, ładnie wyglądały do pierwszej ocierki o krawężnik... 	  | Gedziu79 napisał/a: |  	  | niby niewiele, ale skoro nie może byc mocniejszy, to niech chociaż będzie oryginalny   | 
 | 

najtańszy sposób na lepszy wygląd opon
  i chyba każdy z nas tak robił       Parzych - 5 Kwi 2011,  20:28

Ja jeżdżę dopiero 20 lat... I wiem że nie zawsze da się wjechać na krawężnik pod odpowiednim kątem tak, aby bokiem opony nie liznąć krawężnika... 	  | Gedziu79 napisał/a: |  	  | Poza tym, jeżdżę już15 lat i nie ocieram się o krawężniki   | 
 Gedziu79 - 5 Kwi 2011,  20:31
 Temat postu: ok tam
 to wtedy poprawię

ElGrey - 5 Kwi 2011,  20:56

i tak po kilku miesiacach samo zejdzie, z doswiadczenia
   odrazu kup 2 marker na zapas
   ale wyglada pozytywnie
   DziDzia - 5 Kwi 2011,  22:27

| Krzychu_14 napisał/a: |  	  | i chyba każdy z nas tak robił       | 
 tak... Mnie się to podobało, dopóki nie pomalowałem.. A potem było już za późno
   Szybko szarzeją te markery a wtedy to już źle wygląda.. I to brzydkie długo trzyma

pozdro
   Ad@mus - 5 Kwi 2011,  22:44

e za tego markera wolal bym czernidlo kupic i wypsikac dobrze gume, bo marker jest ale guma szara lipnie wyglada;/
 Parzych - 5 Kwi 2011,  23:04

Gorzej wygląda przy czarnej feldze, przy tym kolorze tragedii nie ma... 	  | Ad@mus napisał/a: |  	  | guma szara lipnie wyglada;/ | 
 Skfarek - 6 Kwi 2011,  09:26

| Gedziu79 napisał/a: |  	  | a dzisiaj wykonałem: | 

trochę mnie przeraża kierunek w którym idziesz
   Gedziu79 - 6 Kwi 2011,  09:58

ale moje opony są CZARNE jak noc. tyle że fotka zrobiona z komórki, więc jakość zdjęcia marna i kolorów nie oddaje. Czarne jak noc opony i białe jak śnieg napisy
  Jak wezmę moją alfę to pstryknę foty jak należy. 
 [ Dodano: Sro Kwi 06, 2011 11:01 ]

| Skfarek napisał/a: |  	  |  	  | Gedziu79 napisał/a: |  	  | a dzisiaj wykonałem: | 

trochę mnie przeraża kierunek w którym idziesz
   | 

rozjaśnij
   Skfarek - 6 Kwi 2011,  11:41

Gedziu79, no nie spodoba Ci się, ale ten klimat kojarzy mi się z kolejnymi modami typu czerwone bębny, diodexy w spryskach, itp.

Białe napisy to dla mnie dobrze wyglądają w baloniastych walcach (niby niskoprofilowe wg. amerykanów) stosowanych w muscle carach, albo na slickach, tudzież szutrowych oponach
   TSRules - 6 Kwi 2011,  12:40

Wygląda to rasowo, sportowo, kozacko i wydechowo
  tylko ja bym sie nie odważył z tego prostego powodu że na światłach podjeżdża Daewoo Tico i macha ci na dowidzenia zostawiając z tyłu ...   Gedziu79 - 6 Kwi 2011,  14:04

zapiszę się na Rajd Emerytów i afterparty
  hehehe 60 patatajów to faktycznie niewiele Krzychu_14 - 8 Kwi 2011,  13:54

| Gedziu79 napisał/a: |  	  | 60 patatajów to faktycznie niewiele | 
 ale zawsze coś
         Gedziu79 - 22 Maj 2011,  22:31
 Temat postu: a teraz dałem jej światełka zielone pod drzwi:)
 Jak wam się podoba?

Pozdrawiam

qwerty67 - 22 Maj 2011,  22:51

UFO
  unidentified fiesta object   Parzych - 22 Maj 2011,  23:13

Mocno daje po oczach...
 kenczorf - 23 Maj 2011,  09:20

troche za mocne te listwy...daj slabsze a bedzie lepiej
   Gedziu79 - 23 Maj 2011,  13:07

poszedłem za radą parzycha i właśnie się lakieruje mój oring pod mieszek. najpierw zmatowiłem, potem spray adhezyjny żeby lakier do plastiku lepiej lgnął, potem srebrny lakier taki jak na tłumiki i bębny a teraz nałożyłem bezbarwną warstwę na wierzch. montaż jutro. pokażę zdjęcia jak zrobię do końca.
 Pozdro.
 p.s. Parzych, dzięki za rady. Jak dotąd każda się sprawdza.
 Parzych - 23 Maj 2011,  21:54

Nie ma sprawy, cieszę się że mogłem coś doradzić... 	  | Gedziu79 napisał/a: |  	  | p.s. Parzych, dzięki za rady. Jak dotąd każda się sprawdza. | 
   Gedziu79 - 23 Maj 2011,  22:21

proszę: oto mój oring, zrobiony za radą parzycha:

Wyszedł rewelacyjnie. Zdążyłem jeszcze pomalować w ten sam sposób uchwyt /zamek od schowka. Też super. Dzięks.:)
 Bezimienny - 28 Maj 2011,  19:21

Co do oświetlenia pod drzwiami to radził bym białe i ciut słabsze światło, pasowało by do tego auta, ale to kwestia gustu.
 Gedziu79 - 28 Maj 2011,  22:15

| Bezimienny napisał/a: |  	  | Co do oświetlenia pod drzwiami to radził bym białe i ciut słabsze światło, pasowało by do tego auta, ale to kwestia gustu. | 

Nie pójdzie. Mam już w głowie zielono w środku i na zewnątrz, tak, że umarłbym od białego światła. Miało być z lekka toksycznie, i ta zieleń właśnie po to.
 Bezimienny - 29 Maj 2011,  00:16

aaa jeśli wszystko (większość) będzie w zielonym kolorze to co innego bo w tedy będzie ok bo będzie sie zgrywało, jeśli by zostało jako jedyne zielone swiatło to by było lewo.
 Cristodius - 31 Maj 2011,  17:34

Ładnie łładnie ale MK3 lepsze
   TSRules - 31 Maj 2011,  18:59

widze że kolegę "chwyciło"
  kobita ci nie marudzi że tyle przy aucie siedzisz ?   Gedziu79 - 5 Cze 2011,  22:23

| TSRules napisał/a: |  	  | widze że kolegę "chwyciło"  kobita ci nie marudzi że tyle przy aucie siedzisz ?   | 

Marudzi.

Rozważam przeprowadzkę do garaży. Moja fiesta jest ładniejsza od niej a do tego cichsza i w ogóle dobrze mi działa na serce

|  |