|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Mechanika ogólna - [MK2] Szybko się grzeje 

Szpila - 2 Kwi 2011,  12:16 Temat postu: [MK2] Szybko się grzeje Fiesta bardzo szybko sie grzeje, a po kilkunastu albo kilkudziesięciu przejechanych kilometrach wąż od chłodnicy jest taki twardy ze nie da sie go nacisnąć i jak by miał strzelić. Sprawdzałem wężyk co idzie od termostatu do zbiorniczka i jest przepływ. Nie wiem co może być przyczyną, pomóżcie prosze:)   
												 Maćko - 2 Kwi 2011,  14:20
  Czy temperatura na wskaźniku jest wysoka ? Czy masz odpowiednią ilość wody w chłodnicy ? Jeśli Twoje obawy są skierowane tylko w stronę tego węża a reszta jest ok to myślę, że nie ma się co przejmować.
												 JoeMix - 2 Kwi 2011,  17:27
  Szpila, odkręć korek na zbiorniczku i się bujnij z otwartym układem,,,
												 kuba87 - 2 Kwi 2011,  17:29
  uszczelka pod gławicą
												 Szpila - 2 Kwi 2011,  19:17

| Maćko napisał/a: | 	 		  | Czy temperatura na wskaźniku jest wysoka ? Czy masz odpowiednią ilość wody w chłodnicy ? Jeśli Twoje obawy są skierowane tylko w stronę tego węża a reszta jest ok to myślę, że nie ma się co przejmować. | 	  

Wody jest ok, temperatura wzrasta bardzo szybko, a wskaźnik mi po chwili spada na dół ale to chyba jest akurat problem czujnika temp. Właśnie  muszę sie przejmować bo nigdy tak nie było    

[ Dodano: Sob Kwi 02, 2011 20:21 ]

| kuba87 napisał/a: | 	 		  | uszczelka pod gławicą | 	  

a czy oznaką tego nie był by olej w zbiorniczku wyrównawczym??
												 DziDzia - 2 Kwi 2011,  23:03

| Szpila napisał/a: | 	 		  | a czy oznaką tego nie był by olej w zbiorniczku wyrównawczym?? | 	  Chyba raczej płyn chłodniczy w oleju.. Albo w spalinach..

pozdro   
												 vegetagt - 3 Kwi 2011,  11:14
  albo będzie czuć spalinami po odkręceniu zbiorniczka, gdy cisnienie w ukladzie wzrosnie ( cieply silnik ).
												 Szpila - 3 Kwi 2011,  11:43

| vegetagt napisał/a: | 	 		  | albo będzie czuć spalinami po odkręceniu zbiorniczka, gdy cisnienie w ukladzie wzrosnie ( cieply silnik ). | 	  

no to tego nie ma     a w zbiorniczku jest cały czas czysty płyn i tyle samo go     spóbuje jeszcze dzisiaj sposobu JoeMix-a

a moze bedzie to takie bardziej prostsze rozwiązanie    

| Żółwik Tuptuś napisał/a: | 	 		  | ( jeżeli tak nie jest silnik po osiągnięciu tempreatury pracy będzie nam sieprzegżewał co może doprowadzic do jego uszkodzenia , innym objawem będą mocno napęczniałe węże małego obiegu ) .  | 	   

[ Dodano: Nie Kwi 10, 2011 13:29 ]

Sprawa załatwiona. Nowy Termostat padł. Wymieniony na jeszcze nowszy     i hula jak nigdy:P przy okazji czujnik temp. który nareszcie pokazuje jak należy. Dzięki wszystkim za chęci i pomoc

| 

|