|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Nasze auta - [Inny] Renault Safrane phII 99' 2.5R5 

Arkadius - 2 Kwi 2011,  19:34 Temat postu: [Inny] Renault Safrane phII 99' 2.5R5 1. NICK: Arkadius

2. IMIĘ: Arkadiusz

3. MODEL: Renault Safrane phII

4. WERSJA: Bardzo bogata     

5. ROCZNIK: 1999

6. SILNIK: 2.5 R5 165KM Volvo

7. OPIS AUTA: flagowy model Renault tamtych lat. Kupiona od szefa fanatyka Renówek     

Wyposażenie:

dwu strefowy climatronik,

automat,

tempomat,

ksenony,

skóra,

navi,

4 el szyby,

el. lusterka,

szyberdach,

ABS,

wspomaganie kierownicy,

syntezator mowy    , 

nagłośnienie Alpine ze zmieniarką na 6cd,

i jeszcze dużo rzeczy które ciężko spamiętać   

van - 2 Kwi 2011,  20:09
  darmo gdzieś dawali ??     

syntezator mowy chyba da się wyłączyć jednym guzkime? przynajmniej w dzagunie tak się daje przytkać tę żabojadżką gębę
												 Arkadius - 2 Kwi 2011,  20:20
  nie no darmo nie dawali    ale w dobrych pieniądzach.

tak idzie wyłączyć ale moja gada ładnie po angielsku i nawet fajne to jest   

ale wygoda jest niesamowita. Jeździłem różnymi autami i ten francuz mi przypadł do gustu ale zanim się zdecydowałem odbyłem jazdę testową 1000KM    słownie tysiąc km   

fajne auto żeby odpocząć od niewygody i twardości mojej Fiesty ;p
												 JOHNY - 2 Kwi 2011,  20:27
  Wyposażenie godne wersji initiale    Szkoda, że nie 3.0 24v. Genialne auto moim zdaniem niedoceniane niestety w tej klasie. Gratulacje jest piękna   
												 Arkadius - 2 Kwi 2011,  20:33
  baccara to nie jest ale chyba właśnie initiale muszę to spróbować ustalić przy okazji   
												 JOHNY - 2 Kwi 2011,  20:36

| Arkadius napisał/a: | 	 		  | baccara  | 	   Nie było baccary w tej budzie. Jakbyś miał initiale to byś o tym wiedział nie sposób nie zauważyć   
												 Arkadius - 4 Kwi 2011,  20:11
  z tego co ustaliłem to z wyposażenia brakuje mi: telefonu, podgrzewanej przedniej szyby, elektrycznie sterowanych foteli i chyba pneumatycznego zawieszenia (chyba że w phII nie występowało) zresztą dobrze że go nie mam ;p
												 Parzych - 4 Kwi 2011,  21:20

| Arkadius napisał/a: | 	 		  | i chyba pneumatycznego zawieszenia (chyba że w phII nie występowało) zresztą dobrze że go nie mam ;p | 	  Srał pierdział gryzł wodę... Jakbyś je miał, to byś śpiewał inaczej...   
												 JOHNY - 4 Kwi 2011,  22:14
  Nie było takiego zawieszenia w safrance    

Initiale to initiale, przede wszystkich charakterystyczne jasne drewno, pełna, skóra, sygnatury initiale na progach i co najważniejsze nie występowała z 2.5   
												 Skfarek - 5 Kwi 2011,  10:46
  Arkadius, eeee zwykłe 2,5 a nie biturbo     A na serio fajna kanapa, super wygodna i przeeeeeeeeeeeeeestrzenna w środku    
												 kamil wolski - 5 Kwi 2011,  22:46
  Fajne fajne, szkoda że gnije     hehehe    A tak na serio, bardzo fajne autko. Duży plus że to PHII bo wygląda o niebo lepiej, mimo że różnice nie wielkie. Gratuluje.
												 Arkadius - 12 Kwi 2011,  17:33
  kamil wolski, a co taki pewny jesteś że gnije    nie widziałeś jeszcze    ale kuzynki Clio 98' już nie ma nadkoli z tyłu mimo że jest bezwypadek od nowego

Troszkę ją ogarnąłem we wnętrzu i pod maską muszę jeszcze te białe trytrytki powywalać i po swojego parę elementów przeprowadzić. Cała część eksploatacja jest zrobiona od klimy po oleje. Wymienić jedną uszczelkę przy wydechu muszę bo ciutek dmucha i założyć osłonę pod silnik.

A w przyszłym tygodniu za lakier się muszę wziąć bo jest przy nim najwięcej do zrobienia. I zmieniarkę ogarnąć bo coś haczy
												 Skfarek - 15 Kwi 2011,  11:44
  Arkadius, a to nie zdjęcie z katalogu jest     A na serio to ładny wyliz zrobiłeś    
												 Arkadius - 15 Kwi 2011,  15:19
  jeszcze są kilogramy brudu wszędzie... może do czerwca ogarnę ;p
												 Arkadius - 17 Lip 2011,  08:15
  Mamy lipiec. Lista elementów, które wymieniłem rośnie w siłę ;p niektóre bardziej potrzebne inne mniej ale chociaż pod maską jest sucho jak pieprz i nic nie puka nic nie stuka a auto idzie jak przyklejone.

KOCHAM FIESTĘ!!!!

Od piątku próbuje ogarnąć tylne zaciski i jak je rozebrałem to za cholerę złożyć nie mogę bo nie chce mi się jedno zabezpieczenie rozprężyć i ręczny nie działa wtedy :( jakiś i lubię chleb ze smalcem patent Brembo tam jest. Lucas w VW jest dużo łatwiejszy do złożenia

yhhh idę się ogarnąć i dzisiaj muszę to złożyć nie ma bata   

| 

|