|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] Zabezpieczenie antykorozyjne przewodów paliwowych
pablon - 25 Kwi 2011, 00:26 Temat postu: [MK3] Zabezpieczenie antykorozyjne przewodów paliwowych Witam jak zabezpiczyc przewody paliwowe przed rdza, mam troche rdzy na przewodach i chce zabezpieczyc je przed dalszą korozją , przegldałem forum znalażlem jedną metode zjechac je druciakiem i zabezpieczyc Tectyl 506, myslałem tez o Brunoxie w spayu.
Pele - 25 Kwi 2011, 00:29
Co masz za przewody ?? Standardowe są chyba miedziane ...
mk4_driver - 25 Kwi 2011, 10:41
jak sa bardzo zardzewiale to polecam wymienic a nie zabezpieczac. Ja je oczyscilem papierkiem i pomalowalem minią ale miesiąc później i tak jeden "strzelił"..
DziDzia - 25 Kwi 2011, 10:45
Pele napisał/a: | Standardowe są chyba miedziane ... |
Raczej stalowe... A i miedziane się utleniają, czyż nie
pozdro
pablon - 25 Kwi 2011, 11:14
Przewody są chyba stalowe, mysle ze jeszcze nei sa tragicznie pordzewiałe, najbardziej przy baku to widać.
marcinek0110 - 27 Kwi 2011, 16:06
U siebie miałem stalowe hamulcowe i paliwowe. Podczas wymiany linki ręcznego wzruszyłem hamulcowe i pociekło ... w 4 miejscach na jednym przewodzie!!! Wymieniłem na miedź. W moim przypadku koszt zarobionych przewodów na wymiar + litr płynu hamulcowego wyniósł 160zł czyli nie ma tragedii. Na dniach zabiorę się tez za wymianę paliwowych. Tak więc polecam wymianę na miedź, a nie kombinowanie, które to poprawi jedynie stan wizualny.
DziDzia - 27 Kwi 2011, 22:35
marcinek0110 napisał/a: | W moim przypadku koszt zarobionych przewodów na wymiar + litr płynu hamulcowego wyniósł 160z |
Sporo.. Za tyle (albo niewiele więcej) to ja w Czarne CAŁY układ hamulcowy zrobiłem (miedziane, elastyczne, pompa i płyn)..
pozdro
marcinek0110 - 28 Kwi 2011, 18:50
Oj z elastycznymi wyszłoby mnie jeszcze więcej. Link do aukcji gdzie kupowałem.
http://allegro.pl/przewod...1540166027.html
|
|