|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Zapalniczka wywala bezpiecznik
aro1125 - 27 Kwi 2011, 12:22 Temat postu: [MK6] Zapalniczka wywala bezpiecznik Witam !!!
Wymieniłem bezpiecznik w mojej Fieście, bo był spalony, po czym wcisnąłem zapalniczkę
i nowy bezpiecznik spalił się momentalnie. Jaka mogłaby być tego przyczyna ??
Czy zapalniczka może być zepsuta i robić zwarcie ?? proszę o pomoc
JoeMix - 27 Kwi 2011, 12:38
aro1125 napisał/a: | Wymieniłem bezpiecznik w mojej Fieście | Na jakiej mocy? aro1125 napisał/a: | Czy zapalniczka może być zepsuta | moze aro1125 napisał/a: | robić zwarcie | moze aro1125 napisał/a: | proszę o pomoc | ?
Parzych - 27 Kwi 2011, 12:55
Cytat: | Czy zapalniczka może być zepsuta i robić zwarcie ?? | Pożycz od sąsiada i sprawdź, jeśli inna zapalniczka też będzie palić bezpiecznik to trzeba szukać problemu w instalacji...
bidżej - 27 Kwi 2011, 13:04
rozbierz zapalniczkę i sprawdź, czy styk plusowy nie dotyka minusowego przy wsuwaniu czegokolwiek w gniazdo - tak było u mnie, bo jakiś miszcz świata źle poskładał gniazdo
mieszko - 27 Kwi 2011, 15:31
U Ciebie wywaliła bezpiecznik, u mnie oprócz bezpiecznika poszedł również przekaźnik od kierunków...
aro1125 - 27 Kwi 2011, 16:51
Problem rozwiązany!
Jedna z blaszek w gnieździe była ugięta w ten sposób, że gdy wkładałem do niego zapalniczkę robiło się zwarcie. Blaszkę odgiąłem tak jak ma być i jest git
Widocznie ktoś się znęcał nad tym gniazdem, lub dłubał w nim nie wiadomo czym ;P
Pozdrawiam !!!
|
|