Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK4] Uszkodzona os這na g這郾ika

Wolek87 - 20 Maj 2011, 20:30
Temat postu: [MK4] Uszkodzona os這na g這郾ika
Jak w temacie, zakupi貫m ostatnio drug� ju� fiest� MK4 i mam w niej uszkodzon� os這n� prawego g這郾ika w drzwiach. Czy jest jaka� szansa na wymian� samej krateczki? czy jest ona niewymiennym elementem tapicerki drzwi?
marcinek0110 - 21 Maj 2011, 00:25

jak znajdziesz tak� sam� to czemu nie. nie zaszkodzi samemu te� co� wymodzi� jak ju� mowa o tuningu stylistycznym;]
Marcin - 21 Maj 2011, 11:09

nie wiem czy problem nie podchodzi bardziej pod Car Audio, ale niech na razie zostanie...

wg mnie kratka nie jest wymienialna, a jak mimo wszystko b璠ziesz chcia� to sam zrobi� to w徠pi� 瞠by uda這 si� dobrze zamaskowa� kraw璠zie ci璚ia, poza tym jak b璠ziesz mia� drug� taka kratk� to za pewne z drugim ca造m boczkiem, wi璚 sensu ci璚ia i wklejania do swojego nie widz�.
Chyba, 瞠 znajdziesz uniwersalne maskownice, kt鏎e b璠� pasowa造 do tapicerki i wymienisz obydwie.

Puff - 22 Maj 2011, 14:17

Da si� to zrobi�, ale jest z tym mn鏀two roboty :)
jackrzec - 22 Maj 2011, 19:39

Kratka jest wymienialna, z tym 瞠 drugiej nie idzie dosta�. Sam szuka貫m i dopiero na szrocie wypru貫m z boczku z mk4. Oczywi軼ie wymiana nie jest taka hop-siup, bo bolce od tej kratki przechodz� przez boczek i s� z drugiej strony stopione. ale mo積a te nadtopienia 軼i望 no瞠m i wtedy kratka wychodzi. 10 minut roboty, nie licz帷 odkr璚enia boczka.
potek2 - 8 Lip 2019, 14:46

Witam Pa雟twa
wznowi� mo瞠 temat tej nieszcz瘰nej os這ny g這郾ika (kratki) u Fiesty MK-4 (5).
Zw豉szcza drzwi kierowcy nara穎ne na kopni璚ia przy wysiadaniu. Fatalnie kratk� usytuowali. Mam pytanie, czy robi� kto� nadstawk� z dodatkowej kratki od innego Forda np. Galaxy ? Czy da這by si� na silikon nadbi� nowym deklem kratki ? A mo瞠 s� jakie� tuningowe blachy obejmy os豉niaj帷e ten wredny g這郾iczek ? Do modelu Galaxy sprzedaj� w sklepie okr庵陰 kratk�, ciekawe czy da這by si� j� zastosowa�, albo inn�. Jak� ?