|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] Wymiana wkładów lamp
toffic - 22 Maj 2011, 20:39 Temat postu: [MK6] Wymiana wkładów lamp Mam dwie lampy jedną sprawną w wersji angielskiej i jedną w wersji polskiej ale z połamanymi mocowaniami i teraz pytanie czy da się przełożyć wkłady z tych lamp?? czytałem o wkładaniu lamp do piekarnika żeby je rozkleić ale nie wiem czy to najlepszy pomysł. może ktoś robił już coś takiego?
brewa7 - 22 Maj 2011, 22:09
A nie lepiej przejść się do sklepu lub nawet na szrot i kupić? A tak będziesz się bawił i pitolił z tym. Warte toto Twojej roboty?? To tak jak miałem wymieniać pas klinowy u mnie... kupiłem i mówię zaoszczędzę jak zrobie to sam... A w serwisie zapłaciłem 20zł za ich czas, wiedzę i narzędzia.
Parzych - 23 Maj 2011, 00:07
toffic napisał/a: | czytałem o wkładaniu lamp do piekarnika żeby je rozkleić ale nie wiem czy to najlepszy pomysł. może ktoś robił już coś takiego? | W MK6 szkła lamp są plastikowe, piekarnik nie jest najlepszym rozwiązaniem, TUTAJ masz FAQ o rozklejaniu...
Speedo - 23 Maj 2011, 08:05
w tym faq to z opalarką, wersja "ostrożnie plisss" - ja ostatnio opalarką chciałem wysuszyć przez chwilę kierunkowskaz boczny diodowy i... już muszę sobie kupić nowe bardziej bym polecił metodę z suszarką do włosów którą kiedyś z powodzeniem stosowałem
obecnie stosuję tylko niepolecany piekarnik, piękna sprawa, 70st, termoobieg, 5min i lampa się rozkleja jak malina, maluję, przykładam szybę, znów do pieca na 5min, dociskam i wuala :>
|
|