|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK6] Wyjęcie radia - zablokowany wyjmak
adamus04 - 8 Cze 2011, 21:41 Temat postu: [MK6] Wyjęcie radia - zablokowany wyjmak witam,
chciałem wyjąć radio CD6000 (mk6 z 2007 r.), do którego potrzebne są płaskie wyjmaki. Jednak włożyłem wyjmak odwrotnie, tzn. skośnym bokiem na zewnątrz, a nie do wewnątrz jak powinno się to zrobić. Skutek jest taki, że wyjmak się zablokował i nie mogę go wyjąć. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak go wyjąć? pozdrawiam
brewa7 - 11 Cze 2011, 19:50
Spróbuj wsadzić łapę od spodu. Ja ma śmieszniejszy problem, bo kluczyki które dostałem do radia są za miękie i się gną, a na dodatej nawet jak wkładam je prawidłowo to i tak nie mogę wyciągnąć radia mimo, że się tam wszystko pozaczepia i muszę radio od spodu wyciągać(wypychać).
AccessX - 11 Cze 2011, 22:49
Dość radykalne, aczkolwiek skuteczny sposób.... chwyć w kleszcze i wyrwij na siłę. (Oczywiście, wyjmaki).
mihor - 11 Cze 2011, 23:15
A w ogóle po co wyjmaki - cztery gwoździe i po sprawie.
AccessX - 11 Cze 2011, 23:22
mihor, do 6000CD musząbyć płaskie wyjmaki, blaszka płaska. Gwoździa nie wsadzisz. Tzn, cienki wsazisz, ale jest za krótki .
mihor - 12 Cze 2011, 00:32
AccessXR napisał/a: | mihor, do 6000CD musząbyć płaskie wyjmaki, blaszka płaska. Gwoździa nie wsadzisz. Tzn, cienki wsazisz, ale jest za krótki . |
Jak tak to spoko... Widać pomyliłem z innym cd6000.
ElGrey - 13 Cze 2011, 15:55
klucze powinny byc metalowe, tworzywo pewnie sie nacielo i zblokowalo wiec rwij, a jak ci zostanie kawalek w radiu to ta resztke wepchnac do srodka i zastosowac sesowne klucze do wyjmowania, ja mam metalowe i czasami mam problem z wyjeciem, plastik tu nie ma szans
|
|