|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Stukanie przy wejsciu w zakret (tylko w prawo)
tajmus - 27 Sie 2011, 15:07 Temat postu: [MK3] Stukanie przy wejsciu w zakret (tylko w prawo) siema. jadac po luku w prawo (w lewo nie) s³yszalne i odczuwalne jest dosc mocne systematyczne stukanie. czuc to troche na kierownicy. wydawa³o mi sie, ¿e to przegub ale po wymianie bez zmian. zwrotnica byla juz kiedys wymieniania z powodu luzu w gniezdzie sworznia (auto mia³o bum). wymieni³em ³ozysko i koncowke drazka i bez zmian. amor ok. ³ozysko na amorku tez nowe. jakie pomys³y?
dodam, ze dzieje sie tak przy mocniejszym wejsciu w zakret i przy zapietym biegu. silnik w tym czasie ciagnie do przodu. na luzie mozna powiedziec ze tego stukania nie ma
przegub wew???
fabi1985 - 31 Sie 2011, 02:52
Które ³o¿ysko wymieni³e¶?
McLfan - 31 Sie 2011, 15:18
Mam to samo w swojej bordowej, napierdziela w prawym kole, a przy mocnym skrêcie w lewo i przyspieszaniu (niewielkie prêdko¶ci), czyli przy obci±¿aniu stukaj±cego ko³a, dziej± siê ró¿ne cyrki z kierownic±, trochê przyblokowuje. My¶la³em, ¿e to sworzeñ, którego nie wymieni³em, ale teraz, od kilku dni co¶ mi po ³bie chodzi, ¿e to mo¿e byæ górne ³o¿ysko w³a¶nie... Ale chêtnie poczytam co tutaj wyjdzie tajmusowi, bo mo¿e byæ to to samo.
tajmus - 23 Wrz 2011, 23:06
³ozyska górne wymienione, we wzrotnicach obydwa. moze to magiel??????
luki - 23 Wrz 2011, 23:08
amortyzator albo górne mocowanie amorka w budzie
|
|