Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK4] Modernizacja reflektorów

Igraszki - 30 Sie 2011, 20:32
Temat postu: [MK4] Modernizacja reflektorów
Jak wyjąc odbłysnik z calej ramki lampy przedniej oraz ten kwadracik trzymajacy zarowke :V: w mk4, bo nie chce polamac odrazu wszystkiego?
Marcin - 30 Sie 2011, 20:40

lampa jest klejona, trzeba na ciepło ją rozkleić.

tu masz wszystko co potrzeba: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=41703

Igraszki - 30 Sie 2011, 20:42

odbłyśnik do plastikowej ramki tez jest przyklejony? i to trzymadelko na zarowke tez? dziekuje ide probowac;)
Marcin - 30 Sie 2011, 20:43

Igraszki napisał/a:
odbłyśnik do plastikowej ramki tez jest przyklejony?

tego nie pamiętam, ale chyba nie...

Igraszki - 30 Sie 2011, 20:46

no wlasnie a o to pytam;D bo szklo odklejone, a chce dalej ja rozebrac na czesci <8>
Marcin - 30 Sie 2011, 21:31

nie pamiętam jak je rozkładałem, ale nie przypominam sobie żebym miał jakieś problemy, szukaj gdzie trzyma i wtedy kombinuj jak rozłożyć
hubi_2006 - 30 Sie 2011, 23:53

Może silniczek nadal trzyma lustro :)
ElGrey - 31 Sie 2011, 06:40

w Mk4 nic nie jest klejone dziewczeta, klosz na zapinki, a lustro trzyma sie na koleczkach z zatrzaskiem kulistym i to wszystko, trzeba troszke sily uzyc, silniczek tez jest elemetem ktory trzyna lustro i tez za pomoca zatrzasku kulowego :)
Marcin - 31 Sie 2011, 07:34

ElGrey napisał/a:
w Mk4 nic nie jest klejone dziewczeta, klosz na zapinki,

masz racje, teraz mi się przypomniało, że przeciwmgielne rozklejałem

Igraszki, zanotuj co i jak robisz po kolei to uzupełnię temat od przyciemniania.

TSRules - 31 Sie 2011, 11:31

i doradzam finezje bo nie wiem jak u innych ale u mnie te plasticzki są kurde jak porcelana :-)
ElGrey - 31 Sie 2011, 16:26

no niestety, ale nowych lamp nie mamy i tworzywo jest sztywne, wiec latwo o bube :-P
Igraszki - 31 Sie 2011, 21:02

spoko bede pamietal o wszystkim, w piatek zabiore sie do roboty; ) mam ten plus ze mam dwa reflektory zepsute zebym mogl na czym pocwiczyc zeby juz na samochodzie wyszlo perfect :devil:

i tak jak mowilem przyszło piekne poludnie piatkowe, wzialem stara lekko polamana lampe i zaczalem probowac, jak na 1 raz bawienia sie z tym i z troche za grubym papierem sciernym, wyszlo nawet dobrze, na prawidłowej lampie wyjdzie idealnie: )

lampa sie trzymała tylko na zaciskach, bylo ich 4, największym zmartwieniem było oddzielenie odbłyśnika od ramki,trzyma to sie na srubce i jednym zaczepie, a to trzymajace zarowke mozna lekko puknac mloteczkiem od tylu i wychodzi:)

troche poobklejalem i poszlifowalem i tak wyglądał przed malowaniem

i to juz owoc mojej pracy, malowane 2 warstwy

i tu rodzi sie moje pytanie, czy mozna tez pomalowac do szybki kierunku

i czy plastikowa szybka kierunku jest moze z jakims innym modelu clear lub czy mozna bez niej sie obyc?:)
jak bede robil na właściwej lampie to zdjecia podmienie: )

Marcin - 2 Wrz 2011, 14:50

ja u siebie wywaliłem te okrągłe szybki, dzięki za fotorelacje, później ją przerzucę do podwieszonego tematu.
marcinek0110 - 25 Wrz 2011, 12:28

Sorki za mały odkop. Ale może przydadzą się moje "rady".
Igraszki, mazaj tą farbą większą powierzchnię:) Będzie lepszy efekt. Tak jak zrobiłeś na fotce, czyli po samych krawędziach jest mało zauważalne. Zobacz moje ostatnie posty w tym temacie: http://www.fiestaklubpols...=41703&start=40
Auto bez problemu przechodziło przegląd, świeci się ładnie i jest wszystko ok. A te szybki z kierunków wywal i daj chromowe żarówki świecące na pomarańczowo.