Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] auto zgasło i nie odpala

elmaniora - 2 Paź 2011, 18:48
Temat postu: [MK3] auto zgasło i nie odpala
Witam w czasie jazdy zaśmierdziało palonym kablem i silnik zgasł. Po przekręceniu kluczyka nie słychać pompy paliwa ani nie łapie rozrusznik czujnik zderzeniowy jest sprawny na zwarcie i po wlaniu do gażnika benzyny zapalił. Odłączyłem baterie na 15 min i próbowałem odpalić z czerwonego kluczyka i też nic obejrzałem wszystkie kable kostki i spalenizny nie widać niewiem gdzie dalej szukać proszę o podpowiedż
kuba87 - 2 Paź 2011, 18:52

szukaj w kablach przekażiki sprawdz bezpieczniki itp...
elmaniora - 2 Paź 2011, 18:58

bezpieczniki sprawne przekażniki wizualnie tez wyglądają na dobre
Stunt_Man - 2 Paź 2011, 20:11

przekaźnik Ci sie spalił. taki duży chyba fioletowy ale nie pamiętam. po zapachu wyczujesz :rotfl: rozbierz go i na 90% zobaczysz że bedzie stopiony przy płytce stykowej
elmaniora - 2 Paź 2011, 20:46

fioletowego niema jest zielony duży, czerwony duży, trzy żółte i trzy białe. Zielony ciepły przy włączonym zapłonie a poza tym rozebrałem wszystkie i ani śladu spalenia
Stunt_Man - 2 Paź 2011, 20:55

kolega miał taki sam problem z autem jak ty i wine ponosił jeden z przekaźników właśnie
elmaniora - 2 Paź 2011, 21:03

sprubuje ze złomowiska wziąć wszystkie i wymienić chyba że immobiliser ale go rozbierałem i płytka też ładnie wygląda a niewiem co dokładnie odcina
madek - 2 Paź 2011, 21:08

Sprawdź kostke stacyjki
elmaniora - 3 Paź 2011, 18:22

Auto wstawiłem do elektryka poszedł przekażnik i immobiliser nie dało się go wyrzucić bo fabrycznego podobno się nie da. Koszt naprawy 230pln