Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - jaki wmacniacz i pytanie o g³osniczki

AeRJot - 13 Kwi 2005, 23:55
Temat postu: jaki wmacniacz i pytanie o g³osniczki
niestety moje g³o¶niczki powoli juz sie koñcza, a ze wp³yne³o troche kasy wiec zastanawiam sie nad zamówieniem g³osniczków SinusLive (ponoc nie s± z³e)
na przód 13iL
Dane techniczne:
* Moc nominalna 50 W * Pasmo przenoszenia: 45 Hz - 22 kHz * Czu³o¶æ: 90 dB/W/m
* Magnes ferrytowy w g³o¶niku niskotonowym * G³o¶nik wysokotonowy z magnesem neodymowym * Membrana z masy celulozowej o d³ugich w³óknach * ¶rednica 129mm i g³êb. 57mm Zestaw:2x 13iL Bass 2x Neo 100L Tweetery 2x FXL-Crossover

ty³ SL240C
# ¶rednica: 236x161[mm] # pasmo przenoszenia: 28-22000[Hz] # impedancja: 4[Ohm] # efektywno¶æ: 93[dB] # moc: max 160[W], Rms 120[W] # woofer-membrana: polipropylen
# tweeter-membrana: poliwêglan

Na spociku s³ysz±³em jak gra zestawik ze skrzynia wiec dodatkowo chcialbym dokupic cos takiego

Sinuslive D240 Serie II 25cm bass obudowa 30l , Moc. 2 x 100Watt RMS 2x4Ohm

ceny s± bardzo przystepne, a w salonach Car-Audio nie stukali sie w g³owe, i teraz pytanie do znawców tematu, mam sredniej nizszej klasy radyjko z MP3 i po zakupie g³osników i kabli nie bedzie mnie stac na zmaine radia, niestety posiadam tylko jedno wyjscie na wzmak. Chcialbym wszystko pod³±czyc przez wzmaka, wiec ci±gne z wyjscia na wzmak i spowrotem prze zwrotnice na przód, wyjsciami g³osnikowymi do wzmaka na high-input i do tylnych glosnikow ... ale co ze skrzynia?
- jak to pod³aczyc, sk±d sygna³ na skrzynie???

- czy mozecie polecic jakis fajny wzmak (nie chce uzywki) za rozs±dne pieniazki???
(co sadzicie o czyms takim tez Sinuslive 3505 - II alu 4 x 100 + 1 x 300 Watt MAXIMAL POWER 4 Ohm*, albo 2 x 200 + 1 x 300 Watt MAXIMAL POWER
5-kana³owy, silny wzmacniacz w nowym wykonaniu.Mono: 2 kana³y, albo 3 kana³y (2 x stereo + 1 x mono). Regulowany zaawansowany filter oraniczaj±cy oraz silny wzmacniacz basowy.
Dane techniczne: 5-24.000Hz 60A bezpiecznik (zewnêtrzny) Filter 40-200Hz) mia³by byc powieszony na tylnej kanapie za "gazem"

- co s±dzicie o tych glosniczkach, ma moze ktos juz jakies doswiadczenie??

PS. zamin zaczê wszystko zbierac i montowac (chce wykonac to sam ew z kims z klubowiczów przy dobrym piwku) obowiazkowe wyciszenie drzwi i bagaznika a jak starczy funduszy i zapa³u to jeszcze pod³oga
bede wdzieczy za rzeczowe i wnoszace co¶ odpowiedzi :)
THX

Fordon - 15 Kwi 2005, 13:17

Ja osobiscie proponowal bym zakupienie wzmaka, bo po co masz dreczyc koncowki mocy na radyjku... a tez lepiej bedzie gralo pod wzmakiem nawet jakims nie duzej mocy bo odciazysz radio ktore nie wiadomo czy sie nie zacznie mocno grzac...
Ale to jest tylko moja opinia... :) ]

Pozdrawiam

Kurtus - 15 Kwi 2005, 23:00

Sam mam sinuslive 16IL i moge ci polecic ta firme jezeli nie masz duzo kaski,gra dobrze