Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK7] Wymiana żarówek kierunkowskazów, problem techniczny.

artax - 11 Sty 2012, 16:30
Temat postu: [MK7] Wymiana żarówek kierunkowskazów, problem techniczny.
Kupilem żarowki Osram diadem do kierunkow.W miejsce "żółtek":)Zdjęty reflektor i maly problem bo nie do konca wiem jak wyj±ć żarowkę.Nie chcę nic ułameć dlatego moze kto¶ wymieniał.Pewnie jest jakis prosty patent ,ktorego nie znam.I druga sprawa to tylne klosze swiatel.Dwie ¶ruby odkręcone i jaki teraz ruch wykonać.Walczylem troche ale podobnie jak z przodem ,szkoda co¶ ulamać.Praktykow w tej materii proszę o wskazowkę :ok:
pzdr

MisiekT - 11 Sty 2012, 16:43

z przodu jest malo miejsca z tego co pamietam, ale da rade - jak masz spore rece to popros jakas dziewczyne... na ta chwile nie pamietam czy wyciagalo sie z oprawka czy tylko przekrecalo i powinna wyjsc sama - moge Ci to sprawdzic pewnie jakos w przyszlym tygodniu, bo i tak bede wyciagal lampy

edit: masz tutaj foty: http://www.fiestamk7.com/...ic.php?f=7&t=16
przekrecasz lekko i wyciagasz oprawke

a w kwestii tylnej lampy - odkreciles bolec od strony bagaznika? :fox:

artax - 11 Sty 2012, 18:19

o wlasnie o to mi chodzilo ,ten podluzny plastik do przekręcenia(oprawka kierunku) :ok: Z tylu sa 2 sruby to wiem ale o bolcu w bagazniku to nie wiedzialem -dobrze ,ze nie walczylem z lamp± .W ktorym dokladnie miejscu jest ten bolec?
pzdr

MisiekT - 11 Sty 2012, 18:33

artax napisał/a:
W ktorym dokladnie miejscu jest ten bolec?

no z tylu lampy :D jak wsadzisz reke za boczek to wymacasz od razu... taka plastikowa nakretka - jak ja odkrecusz to wyciagasz lampe do gory

artax - 11 Sty 2012, 18:38

ok dzięki.Teraz mam pewno¶ć ,ze nic nie uwalę.
pzdr