|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Rozrusznik nie kręci
grasband - 6 Lut 2012, 19:06 Temat postu: [MK3] Rozrusznik nie kręci Dzisiaj jak próbowałem odpalić moją fiestę, rozrusznik kręci tylko dwa razy a potem następuje cykanie i tak w kółko. Zapaliłem światła i wtedy próbowałem odpalił to już nawet rozrusznik nie zakręcił tylko słychać charakterystyczne tykanie. Czy to rozrusznik padł czy aku? Dodam, że aku jest już stary ale czy to na 100%aku? Fiesta 1.1 96r. AKU 50mAh
Pozdrawiam
michal77 - 6 Lut 2012, 19:12
Na 100% padł aku, ew słabe połączenie klemy.
JoeMix - 6 Lut 2012, 19:45
grasband napisał/a: | AKU 50mAh | Nie dziwie się ze nie zapalił,,, w komórce mam mocniejszy aku
Marcinowaty - 6 Lut 2012, 20:14
Jak już to 50 Ah. Ważny jest prąd rozruchowy. Powinien wynosić ponad 400 A
http://www.google.pl/imgr...1t:429,r:0,s:15
Michałko - 6 Lut 2012, 20:14
Podepnę się tu jeśli można bo efekt mam ten sam, rozrusznik nie kręci. Rano odpaliłem za drugim razem auto, ale był problem bo wskaźnik poziomu paliwa, temperatury oraz prędkościomierz i obrotomierz nic nie wskazywały. Po przejechaniu kawałka wróciłem i spróbowałem odpalić jeszcze raz i bez problemu odpalił. Parę godzin później wsiadam w auto, przekręcam kluczyk i zero reakcji. Jak się wcześniej przekręcało to było słychać dźwięk jakby pompa, a teraz nic, cisza, ani trochę nie przekręci. Lampki nie sygnalizują żadnej awarii. Próbowałem odpalić od innego auta, ale nadal żadnej reakcji. Wcześniej w ciągu ostatnich dwóch tygodni słyszałem tak z 3 razy piszczenie bardzo wysokie dobiegające z komory silnika (wykluczyłem radio i nawiew) przy przyspieszaniu gdy auto jeszcze było zimne. Odjęcie nogi z gazu na chwilę pomogło. Mam nadzieję, że to tylko akumulator, ale mam pytanie czy ktoś kojarzy takie symptomy?
diodalodz - 6 Lut 2012, 21:34
odłącz klemy i podłącz jeszcze raz. Nowoczesne auta z modułami komfortu i szynami danych nie trawią słabych akumulatorów i gdy widoczne są wariacje licznika przy próbie rozruchu akumulator należy sprawdzić bądź wymienić .
grasband - 6 Lut 2012, 22:47
"AKU 50mAh
Nie dziwie się ze nie zapalił,,, w komórce mam mocniejszy aku"
Człowieku nie każdy jest takim specem jak ty!!!Jak chcesz się ponabijać to znajdź sobie inne forum, a ponabijać posty możesz gdzie indziej!!
Reszcie dziękuje, ładuje aku dam znać juto co i jak.
Z góry wszystkim dziękuje
JoeMix - 7 Lut 2012, 07:33
grasband napisał/a: | Człowieku nie każdy jest takim specem jak ty!!!Jak chcesz się ponabijać to znajdź sobie inne forum, a ponabijać posty możesz gdzie indziej!! | A nie każdy jest leniem jak Ty,,, wystarczy trochę poczytać, nawet ostatnie tematy, bo jest zima i problem że tak powiem pospolity,,, NIC nie sprawdziłeś w aucie, a piszesz czy to 100% aku, i pomimo że ktoś dał Ci taka odpowiedź, to akurat może nie być 100% aku, choć jak go na prostownik postawiłeś, to problem może cudownie ustąpić,,,
drjanusz - 7 Lut 2012, 20:42
JoeMix, Spokojnie to kolejny biszkopt z poczuciem przynależnych mu praw
I na pewno jak u tej blondynki-jego problem jest inny bo rozrusznik był zielony a nie czarny
|
|