Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - kup swój lakier w spreju 400ml

pawmet - 5 Mar 2012, 23:15
Temat postu: kup swój lakier w spreju 400ml
wymieszam specjalnie twój kolor I nabije w sprej potrzebny będzie twój nr WIN LUB KOD KOLORU.
oferuje lakier twojego auta w spreju 400ml koszt maksymalny koloru w zależności od składników
kolorów max 40zł + wysyłka według cennika poczty

SZYBKA REALIZACJIA I WYSYŁKA KONTAKT 784106170

Ad@mus - 6 Mar 2012, 19:57

kilka pytan:
1. jest to baza czy akryl
2. lakier jest w szpraju, wymaga krycia bezbarwnym??
3. jest to czysta baza czy rozrobione jest to z nitro pod rozpylenie??

jesli wymaga klaru to trzeba tez uprzedzic kupujacego o koniecznosci dokupienia bezbarwnego no i oczywiscie podkladu wiec w odpowiedzi na pytania zainteresowanych-nie polakierujecie sobie "elementu za zl"

jesli jest to czysta baza to nie wiem jak bedzie sie tym malowac, jesli jest rozrobione z nitro i potym zamkniete w szpraju to czystego produktu nie ma 400ml tylko jakies 200ml?? wiec nie wiem czy taniej jechac do mieszalni kupic 200g lakieru i rozrobic sobie samemu

dla weekendowych szprej maniakow powinno sie oplacac:)

JoeMix - 6 Mar 2012, 22:28

Można sobie kupić lakier w mieszalni ale potem trzeb go czymś nanieść, można sobie kupić lakier w aerozolu, ale oferowana paleta barw choć szeroka to często różni się od tego co potrzebujemy,,, tutaj kupimy kolor jaki nam potrzeba,,,
mefis_radom - 7 Mar 2012, 08:24

Bez jaj.....To to samo jakbym sobie na allegro zamówił lakier o podobnej barwie. Nie spotkałem jeszcze nikogo kto po samym kodzie by dobierał lakier... Często się zdarza, że kupując ori drzwi w kolorze używki mają inny odcień, pomimo że oba malowane raz...w fabryce. I nie jest to kwestia polerki.
vegetagt - 7 Mar 2012, 16:16

mefis_radom, mi przy fordzie powiedzieli, że musze dać jakiś kawałek auta, żeby dobrali kolor, bo kod ( w mk2 ) mało mówił. Natomiast w vagu ( seat konkretnie ) lakiernik wziął kod, pomalował zderzak i jest identyko :)
hubi_2006 - 8 Mar 2012, 08:32

Za 40zł nabijają w spray w Inowrocławiu, ale nie pamiętam czy dodają utwardzacz w cenie.
Parzych - 8 Mar 2012, 13:25

W Wawie jest magik co w/g kodu lakieru i rocznika dobiera idealny odcień, bazę tworzy i miesza ręcznie... Nam do Fiesty mieszał z chyba OŚMIU kolorów, wszystkie nalewając ręcznie na wadze...
Peedro - 8 Mar 2012, 19:15

Parzych, co w tym magicznego ;] jak taka receptura to leje z ośmiu :-P normalka
Parzych - 8 Mar 2012, 19:20

Peedro, to że dobiera idealnie... Dwóch innych miękkich siurków dobrało niewłaściwy odcień... :sad:
TSRules - 9 Mar 2012, 18:56

w zeszłym roku kupowałem zestaw z allegro baza+ bezbarwny+ podkład+ plus trochę benzyny ekstrakcyjnej i dałem bodaj 76zł po kodzie i vinie i było identyko, więc za 40zł to dzięki

hubi_2006 napisał/a:
Za 40zł nabijają w spray w Inowrocławiu, ale nie pamiętam czy dodają utwardzacz w cenie.

masz na myśli na dworcowej ? :) tam nie dają tylko samą bazę

hubi_2006 - 9 Mar 2012, 23:26

Centrum przy Kasztelańskiej :)
Nikuś - 11 Mar 2012, 21:22

Kolega ma w ofercie lakiery fluorescencyjne, odblaskowe?
Rebel - 17 Mar 2012, 13:03

Ja ostatnio kupiłem sobie ten zestaw do pomalowania tylnego zderzaka od xr2 http://allegro.pl/lakier-...2196251280.html
Wystarczy trochę dokładności i niewielkim kosztem można uzyskać dosyć przyzwoity efekt. Cały zderzak został pomalowany i jeszcze zostało w każdym sprayu po jakieś 50ml.