|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Silniki diesla - [MK6] Uszczelnienie wtrysków, gniazdo wtryskiwacza 1.4 TDCi
nelro - 12 Mar 2012, 11:57 Temat postu: [MK6] Uszczelnienie wtrysków, gniazdo wtryskiwacza 1.4 TDCi Witam, mam takie pytanie na szybko w sumie, czy te pierścionki co są nakładane na wtryskiwacz żeby siedział sztywno w gnieździe to ma pełnić funkcję jakiegoś uszczelnienia? bo nabyłem takie pierścienie ale one są inne niż te co mam fabrycznie zamontowane. Szykuję się do wymiany miedzianych podkładek to i to chcę od razu wymienić, ale nie wiem czy one będą dobre.
takie mam założone fabrycznie: http://www.ford-esklep.pl...f396d301516.jpg
a takie kupiłem:
[img]src=http://www.sends...0226e65/3[/img]
Laskosz - 12 Mar 2012, 16:58
wyciągniesz pomierzysz i będziesz wiedział
mozliwe że to co masz akurat siądzie
Stunt_Man - 12 Mar 2012, 20:48
powinny pasować
to zamiennik więc sie minimalnie różnią
nelro - 13 Mar 2012, 00:13
właśnie skończyłem zabawę z wtryskami, jak się okazało miałem zamontowane takie same jak kupiłem... a to może sugerować jedno...;/
Swoją drogą nic dziwnego ze w serwisie chcą tyle kasy za tę usługę:) nie wiem jak ludzie to (z tego co na forum wyczytałem) w 4 h wymieniali, do tego co niektórzy bez zdejmowania pokrywy zaworów...:) no może gdybym się nie pieścił z wyczyszczeniem gniazd wtrysków... ale szlam taki był że nie mogłem tak tego zostawić:)
przy okazji wyskoczył inny nieprzyjemny kwiatek;/ ale to już temat na inny wątek.
Jak by ktoś chciał jakiejś porady co i jak się do tego zabrać to śmiało pytać:)
Parzych - 13 Mar 2012, 00:21
nelro napisał/a: | Jak by ktoś chciał jakiejś porady co i jak się do tego zabrać to śmiało pytać:) | A może w ramach samopomocy zrobiłbyś FAQ, czyli instrukcję ze zdjęciami dla potomnych, tak sam od siebie...
nelro - 13 Mar 2012, 11:42
Szczerze to już pawie wszystko złożyłem, ale postaram się coś nie coś obfotografować i opisać. Chyba ze kupie dziś klucz dynamometryczny i natchnie mnie żeby nim poodkręcać wtryski, bo dokręcałem na liczbę obrotów, czyli ile się śruba wykręcała tyle wkręciłem:)
wbrew pozorów najwięcej trudności zajęło mi założenie pokrywy zaworów, bo te uszczelki gumowe na dolocie nie chciały się ścisnąć na tyle żeby lekko wskoczyć w gniazda.
|
|