|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Mechanika - [MK3] Wyciągnięcie wałka rozrządu w XR2i 

2fastfiesta - 30 Mar 2012,  18:39 Temat postu: [MK3] Wyciągnięcie wałka rozrządu w XR2i Szukałem i nie znalazłem więc pytam czy konieczne jest ściąganie głowicy żeby wyciągnąć wałek rozrządu. (1.6 8 zaworów cvh)
												 mmbu - 30 Mar 2012,  19:04
  Nie trzeba ściągać głowicy.
												 2fastfiesta - 30 Mar 2012,  19:09
  to jak go wyciągnąć żeby nie rozbierać głowicy?
												 mmbu - 30 Mar 2012,  19:17
  wałek wyciągasz w stronę akumulatora, który musisz zdemontować. Nie pamiętam , ale termostat i cewkę też chyba trzeba sciągnąć. Głowiće trzeba "rozebrać", ale nie trzeba jej odkręcać od bloku.
												 2fastfiesta - 31 Mar 2012,  13:58
  dzisiaj ściągłem cewkę i w tym miejscu co jest wałek jest zaślepka to zapewne trzeba ją będzie wybić tylko jak?
												 luki - 31 Mar 2012,  14:11
  rozbierasz rozrząd, odkręcasz koło od wałka ( jest na klinie), odkręcasz cewkę, podstawę cewki, zrzucasz dekiel odkręcasz popychacze, wyjmujesz hydrauliczne samozachowawcze luzów, wybijasz zaślepkę i wyjmujesz wałek
												 devill1991 - 1 Kwi 2012,  15:36

| luki napisał/a: | 	 		  | rozbierasz rozrząd, odkręcasz koło od wałka ( jest na klinie), odkręcasz cewkę, podstawę cewki, zrzucasz dekiel odkręcasz popychacze, wyjmujesz hydrauliczne samozachowawcze luzów, wybijasz zaślepkę i wyjmujesz wałek | 	  

wałek od strony rozrządu ma jeszcze blokadę pozycji na dwóch 8 albo 10.

| 

|