Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [Inny] Focus MK1 - odłączenie immobilisera

AeSeF - 7 Kwi 2012, 15:53
Temat postu: [Inny] Focus MK1 - odłączenie immobilisera
Witam,

mam problem do którego ciężko mi w Internecie znaleźć rozwiązanie, a w realu jeszcze gorzej, bo są święta...

Wczoraj w foce zastrajkował alarm - włączał się po naciśnięciu otwartej kłódki na pilocie, po przekręceniu stacyjki w "zapłon" itp, ale z tematem sobie poradziłem, bo koło tabliczki bezpieczników i przekaźników znalazłem przycisk alarmu, po wprowadzeniu kodu dioda nie świeci, a alarm nie działa. Niestety dzisiaj do gry doszedł immo i po wsadzeniu kluczyka [zarówno kluczyk z pilotem jak i matka] diodka nad zegarkiem mruga jak szalona, a zapłon jest odcięty. W związku z tym moje pytanie brzmi czy immo można w jakiś sposób odłączyć ? Chyba, że ktoś z Was ma inną propozycje - chętnie wysłucham i podłubie, bo chodzenie pieszo mi nie odpowiada ;-) Dla tych, co rozważaliby alarm dodam, że jest to Clifford Challenger NT ver. C.

Z góry dzięki za pomoc,

pozdrawiam i życzę wesołych Świąt !

P.s. Wiem, że to Fiesta, ale może znajdzie się ktoś, to w mk6,7 miał podobny problem i ten sam popieprzony alarm i udało mu się to naprawić.

JoeMix - 7 Kwi 2012, 15:59

Wyminiecie IMMO nie jest takie proste,,, :|
mieszko - 7 Kwi 2012, 17:01

i chyba nie na Forum tylko na PW...
AeSeF - 7 Kwi 2012, 20:08

Kurde teges już nie wiem co jest, znowu uzbroił się alarm i problem zaczął się od początku. Nie wiem jak to pieprzone ustrojstwo odłączyć całkowicie od zasilania, bo wydaje mi się, że nie ma swojego, bo jak odepnę aku to alarm wysiada :-) Pod kierownicą znalazłem jakiś plastikowy przekaźnik na trzy wtyczki, ale całkowite jego odłączenie nie rozwiązuje problemu.
szynszyl - 7 Kwi 2012, 20:59

na forum chyba nikt nie będzie podawał instrukcji odłączenia immo ?