Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Dwa pytania odnośnie świateł oraz komputera

matwek - 12 Kwi 2012, 16:29
Temat postu: [MK6] Dwa pytania odnośnie świateł oraz komputera
Witam. Od kilku dni posiadam fieste 1,4 tdci 2007r. Słyszałem, że te nowsze fordy mają "brzęczek" przypominający o włączenie świateł mijania u mnie nic takiego nie słychać jak można tą funkcję włączyć? W instrukcji obsługi pisze, że na wyświetlaczu koło zegarów wyświetla się numer biegu jaki aktualnie jest wbity lecz u mnie nic nie pokazuje, trzeba tą funkcję włączyć? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
michal77 - 12 Kwi 2012, 16:45

matwek napisał/a:
W instrukcji obsługi pisze, że na wyświetlaczu koło zegarów wyświetla się numer biegu jaki aktualnie jest wbity lecz u mnie nic nie pokazuje, trzeba tą funkcję włączyć?
Nie dotyczy to przypadkiem automatu?
matwek - 12 Kwi 2012, 16:52

W sumie możliwe. A jak to jest z tymi światłami?
Parzych - 12 Kwi 2012, 17:00

matwek napisał/a:
Słyszałem, że te nowsze fordy mają "brzęczek" przypominający o włączenie świateł mijania u mnie nic takiego nie słychać jak można tą funkcję włączyć?
Mają brzęczyk żeby wyłączyć światła, po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i otwarciu drzwi zaczyna brzęczeć/piszczeć (nie pamiętam dokładnego dźwięku)...
matwek - 12 Kwi 2012, 17:02

Czyli nie ma brzęczka przypominającego żeby włączyć światła po zapaleniu silnika?
Parzych - 12 Kwi 2012, 17:06

matwek, nie ma... Przecież to napisałem w poprzednim poście...
matwek - 12 Kwi 2012, 17:08

Sory nie zrozumiałem ;) Dzięki za odpowiedzi temat do zamknięcia.
mieszko - 12 Kwi 2012, 17:20

na marginesie, mają upierdliwy piszczenie (jeden sygnał na sekundę) jak nie wyłączysz, niezależnie czy mijania czy postojówki