|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Silnik ławi się na niskich obrotach 1.3
kecaj999 - 18 Kwi 2012, 13:21 Temat postu: [MK3] Silnik ławi się na niskich obrotach 1.3 Silnik na wtrysku, przerywa na niskich obrotach gdy wciśnie się gaz do końca, z tego co zauważyłem dzieje się to na rozgrzanym silniku (dzisiaj próbowałem kilka razy na zimnym i było ok). Prócz niskich zbiera się dobrze i nie przerywa.
JoeMix - 18 Kwi 2012, 14:20
Jak silnik może przerywać i ławić na niskich gdy się wciśnie gaz do końca. gaz do końca nie równa się niskie obroty.
kecaj999 - 18 Kwi 2012, 16:28
Mam wbitą 5'tkę (bieg) przy prędkości 50km/h wduszam dechę (gaz do oporu) i auto zaczyna powoli przyspieszać, ale dławi się, przerywa. Wie ktoś gdzie szukac przyczyny?
Literówka, czepiasz się...
DemptD - 18 Kwi 2012, 19:05
kecaj999 napisał/a: | Mam wbitą 5'tkę (bieg) przy prędkości 50km/h wduszam dechę (gaz do oporu) i auto zaczyna powoli przyspieszać, ale dławi się, przerywa. Wie ktoś gdzie szukac przyczyny? |
sugerowałbym wrzucić czwórkę, powinno pomóc..
kecaj999 - 19 Kwi 2012, 05:04
szok, rzeczywiście pomaga...
argendor - 19 Kwi 2012, 22:27
to ja mam podobny problem tylko z innej sytuacji, na zimnym silniku i3 biegu dobijam do 50km/h wrzucam bieg4 i zaczyna się dławić spadają obroty silnik szarpie i znowu na trójkę muszę wrzucić i cisnąć aż sie rozgrzeje. Jak puszczam na luz pracuje normalnie równo jak go na luzie pocisnę wchodzi na obroty bez problemu. Dzieje sie tak tylko pod obciążeniem i żaden mechanior nie wie co sie dzieje, czytanie błędów nic nie wykazało.
|
|