Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Ktory bezpiecznik jest za to odpowiedzialny ?

Kurtus - 21 Kwi 2005, 23:20
Temat postu: Ktory bezpiecznik jest za to odpowiedzialny ?
Montowalem dzisiaj centrala w klapie ,zasilanie do PSZTYCZKA zakosilem z zasilania radyjka.Po odpaleniu silnika zrobilo mi sie zwarcie wlasnie w okolicach kabla od radyjka.

Rezultat,nie dziala podswietlenie zegarow,regulacja wysokosci polozenia swiatel i podswietlenie skal cieplo/zimno regulacji nawiewu.

Bezpieczniki sprawdzalem 2 razy wszystkie,wszystkie wydawaly sie byc dobre :/ Ale dla pewnosci wole spytac KTORY bezpiecznik mogl pasc ? . Lub poprosze tez o czarny scenariusz co najgorszego moglem w ten sposob spitolic ze to mi nie dziala ?

z góry dziękuje :)

elektrykiem nie bylem,nie jestem i nie bede :) Najpierw musze cos zepsuc aby pozniej to działało :-(

molu - 21 Kwi 2005, 23:25

Jak wczoraj wywalilem bezpiecznik (radio,zegar,lampka wew) to byl chyba 2 od lewej w dolnym rzedzie :-D (7.5A chyba) :)
Kurtus - 21 Kwi 2005, 23:30

lampka wewnętrzna dziala :/
rozzz - 21 Kwi 2005, 23:36

Krok 1: sprawdzić bezp nr 6 (dolny rząd) 6 od lewej)
Krok 2: dla pewności zamień go z 7 ( najwyżej będziesz miał spalone oby dwa)
Krok 3: Jeżeli działają kontrolki kierunków ( i obrotek) masa w zegarach jest OK
Krok 4: Na tem obwodzie (bezpieczniku) podłączone są: światła pozycyjne lewa strona przód i tył, podświetlanie zegarów, zegarka, zapalniczki, regulacji nawiewu i oświetlenie tab rej. Jeżeli nie działa to wszystko problem tkwi w okolicach bezpiecznika (nie koniecznie w samym bezpieczniku)
Krok 5: Jeżeli część z tych rzeczy działa to masz przechlapane
Krok 6: Skierować swoje kroki do rozzz'a (już wiesz gdzie mieszkam) weźmiemy mierniczek w rączkę i zobaczymy
Pozdrawiam rozzz

Kurtus - 21 Kwi 2005, 23:47

Bezpieczniki jutro sprawdze ale............ chyba spac dzisiaj nie bede :-/

regulacja nawiewu dziala na pewno,obrotek tyż,kontrolki kierunkow bez problemu,podswietlenie rejestracji tez dziala

fuck

[ Dodano: Pią Kwi 22, 2005 1:13 pm ]
Dziwna sprawa sie zrobila,mimo iz bezpiecznik byl sprawny to nie dzialal,zmienilem go na 15A i wszystko zaczelo chodzic.

Dzieki wszystkim za pomoc i wskazowki

rozzz - 22 Kwi 2005, 15:27

Kurtus nie rób tuningu bezpieczników. Ja wiem że niebieski(15A) jest ładniejszy i daje parę koni, ale wlóż tam seryjny czerwony (10A) Nawet będzie ładniejszy bo pod kolor autka. :lol: Mało miałeś pożarów w samochodzie ;/
Pozdrawiam rozzz

Sielak - 23 Kwi 2005, 12:02

Nie dziala ci podswietlanie deski rozdzielczej i zegarow to tez pewnie lewe swiatla ci nie dzialaja... to jest wszystko na jednym bezpieczniku... wiec w skrzynce sprawdz bezpiecznik lewych swiatel ( nie pamietam dokladnie ktory to)... czerwony 10A o jest... i przypadkiem nie wymieniaj na mocniejszy... :/
rozzz - 24 Kwi 2005, 00:55

1 i 3 posty wyżej dokładnie o tym samym piszę.
Pozdrawiam rozzz