Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Długośc pasów

ravenpoz - 13 Maj 2012, 23:47
Temat postu: [MK4] Długośc pasów
cześć,
jaka powinna być długość tylnich pasów bezpieczeństwa? mam fotelik taki dla niemowlaka i nie chce mi go objąć :( taki schemat

czy jest ewentualnie możliwość wymiany na dłuższe? jaki może być koszt takiej imprezy?

Magda M. - 13 Maj 2012, 23:49

A ten fotelik nie jet aby (zgodnie z zamieszczonym schematem) na siedzenie przednie?
ravenpoz - 13 Maj 2012, 23:51

wiesz co, no z opisu fotelika to nie wynika, a z przodu nie mogę mieć gdyż Fieścinka nie ma możliwości wyłączenia airbaga pasażera :/
Magda M. - 14 Maj 2012, 00:26

Wyłączenia nie, ale może da radę wyjąć poduszkę dopóki małolat nie dorośnie do innego fotelika? Z opisu może nie wynika, ale schemat montażu ewidentnie jest do fotela przedniego jak na moje oczy... No ale mogę się mylić, niech się wypowiedzą bardziej oblatani w temacie fotleików (czyt. rodzice ;-)) )
Parzych - 14 Maj 2012, 01:51

ravenpoz napisał/a:
z opisu fotelika to nie wynika
Ale z rysunku to wynika, na nim jest FOTEL a nie kanapa...
JoeMix - 14 Maj 2012, 07:29

A ja mama telewizor i z rysunku montażowego wynika że stoi na stoliku,,, nie ma słowa o jakimś regale, komodzie o ścianie nie wspomnę,,, na rysunku jest fotem samochodowy a można montować go np. w samolotach :-P

Przecież punkty mocowania z przodu i z tyłu są takie same (nie licząc środkowego miejsca) - rozwiń lewy i prawy pas i zobacz czy są takie same, zdarzyło mi się że miałem jeden sporo krótszy, się potem okazało że się zerwał i ktoś go domowo skrócił i poskładał w całość,,,

Czytałeś całość instrukcji, tam jest opis jak zakłądać jak pas wydaje się za krótki,,,

Docio - 14 Maj 2012, 09:30

Proste rozwiązania zawsze są najlepsze przedłużacz . :)
Zdrowia dla maluszka. :)

arecki - 14 Maj 2012, 10:28

też mam cabriofix, trzeba się nauczyć go montować bo nawet w Focusie na początku były problemy. Tu unieść, tam przytrzymać i idealnie pasuje :D Nie ma znaczenia na którym fotelu, wiadomo jak z przodu poduchy się nie da wyłączyć to odpada
ravenpoz - 27 Maj 2012, 21:45

dzięki wielkie za pomoc :) Rzeczywiście
Cytat:
Tu unieść, tam przytrzymać i idealnie pasuje

:)