|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Zanikanie sygnału radiowego (fabryczne 4000 RDS)
Bandora - 24 Maj 2012, 12:38 Temat postu: Zanikanie sygnału radiowego (fabryczne 4000 RDS) Witam serdecznie. Poczytałem trochę tematów dotyczących zaniku sygnału ale nie znalazłem nic konkretnego odnośnie mojej przypadłości, oto problem.
Samochód: Ford Fiesta 99
Radio: fabryczne Ford 4000RDS
Problem polega na tym że po 20-30 sekundach prawidłowego działania radio traci zasięg tzn. szumi. Przy próbie skanowania skali nie odnajduje żadnych stacji. Sytuacja ma miejsce zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Problem pojawił się (tak mi się wydaje) po wymianie cewki. Wcześniej w radio mogłem usłyszeć "prace silnia", teraz tego nie słuchać ale radio nie działa. Dodam że kiedy podpinam adapter kaseta->MP3 działa, ale słychać delikatnie
drgający (popierdujący) dźwięk.
Generalnie radio sprawowało się przez 6 lat bez najmniejszego problemu.
Niestety jestem laikiem w tematach sprawdzania takich rzeczy więc przed wizytą w warsztacie chciałem prosić o pomoc na forum.
Dzięki.
Marcin - 24 Maj 2012, 23:45
ogarnięty elektronik sobie poradzi, nie pamiętam co ram siedzi w torze fm, ale może to być pierdoła albo coś grubszego do wymiany, poza radiem nie szukaj winy.
Maci3j18 - 25 Maj 2012, 04:11
Co do dzwieku pracy silnika w głośnikach, miałem ten sam problem u siebie. Pociągłem nowe kable zasilające do radia prosto z akumulatora i problem znikł.
|
|