|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Odpowietrznik skrzyni korbowej
maly198600 - 13 Cze 2012, 13:22 Temat postu: [MK4] Odpowietrznik skrzyni korbowej Witam Forum :)Mam pytanie czy przy odłaczeniu przewodu od odpowietrznika skrzyni korbowej w fieście samochód powinien po odpaleniu bądz przy dodaniu gazu zaraz zgasnąć? Bo u mnie tak właśnie się dzieje . A czy przy wymianie tego zaworka odpowietrzenia skrzyni korbowej konieczne jest wymontowanie kolektora ssącego??
JoeMix - 13 Cze 2012, 13:38
Tak, aby uzyskać ssanie układ jest podłączony zazwyczaj za przepustnica, więc jak rozłączysz to silnik labo wyje albo gaśnie, tak czy siak z dziurą pracować dobrze niechce i nie jest to awaria (ze szczelnie zatkaną też dobrze chodzić nie musi)
Marcin - 13 Cze 2012, 15:02
maly198600 napisał/a: | Mam pytanie czy przy odłaczeniu przewodu od odpowietrznika skrzyni korbowej w fieście samochód powinien po odpaleniu bądz przy dodaniu gazu zaraz zgasnąć? |
nie, jak odłączysz to silnik będzie ssał lewe powietrze i wejdzie na wysokie obroty
maly198600 napisał/a: | A czy przy wymianie tego zaworka odpowietrzenia skrzyni korbowej konieczne jest wymontowanie kolektora ssącego?? |
nie widzę innej możliwości, bo tam nie ma jak ręki włożyć
|
|