|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Brak świateł drogowych
InneCzasy - 18 Lip 2012, 21:39 Temat postu: [MK3] Brak świateł drogowych Help! Jutro jadę nad morze, a właśnie okazało się, że niewiedzieć czemu nie mam świateł drogowych. Mijania działają bez zarzutu, a jak włączam drogowe to światła gasną, a kontrolka od drogowych się świeci.
Parzych - 18 Lip 2012, 22:20
A bezpieczniki sprawdziłeś, żarówki sprawne
acti357 - 18 Lip 2012, 22:24
Według informacji z FAQ elektrycznego, drogowe mają osobny przekaźnik. Sprawdź czy działa.
InneCzasy - 18 Lip 2012, 23:15
Żarówki i bezpieczniki ok. Znalazłem już na forum gdzie są przekaźniki, ale jak sprawdzić czy wszystko z nim jest ok. Ile takie cacko może kosztować w sklepie?
JoeMix - 18 Lip 2012, 23:42
Wyciągnąłeś skrzynkę? Może masz2 takie same i można zwyczajnie zamienić miejscami,,,
InneCzasy - 19 Lip 2012, 00:47
Napisał bym DUŻA buźka, ale by nie być posądzonym o niecne zamiary to stwierdzam, że jak tylko będzie okazja macie u mnie DUŻE piwko.
Zamieniłem przekaźniki, przy przekręceniu kluczyka wywaliło mi jeden z bezpieczników, ale drogowe zadziałały. Tj. jedno, ale tylko tą żarówkę sprawdzałem. Światła były już ok, ale przestała mi działać dmuchawa, światło hamowania i kontrolki od hamulców itp. Znalazłem przepalony bezpiecznik od świateł hamowania i zamieniłem ponownie przekaźniki i wszystko działa jak powinno, poza jedną żarówką, ale tą sprawdzę rano. Wniosek taki, że chyba coś nie stykało na tym przekaźniku. Tak czy inaczej dzięki za rady. Pozdrowionka
P.S. Od czego jest ten drugi przekaźnik?
|
|