Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Brak świateł drogowych

InneCzasy - 18 Lip 2012, 21:39
Temat postu: [MK3] Brak świateł drogowych
Help! Jutro jadę nad morze, a właśnie okazało się, że niewiedzieć czemu nie mam świateł drogowych. Mijania działają bez zarzutu, a jak włączam drogowe to światła gasną, a kontrolka od drogowych się świeci.
Parzych - 18 Lip 2012, 22:20

A bezpieczniki sprawdziłeś, żarówki sprawne :?:
acti357 - 18 Lip 2012, 22:24

Według informacji z FAQ elektrycznego, drogowe mają osobny przekaźnik. Sprawdź czy działa.
InneCzasy - 18 Lip 2012, 23:15

Żarówki i bezpieczniki ok. Znalazłem już na forum gdzie są przekaźniki, ale jak sprawdzić czy wszystko z nim jest ok. Ile takie cacko może kosztować w sklepie?
JoeMix - 18 Lip 2012, 23:42

Wyciągnąłeś skrzynkę? Może masz2 takie same i można zwyczajnie zamienić miejscami,,,
InneCzasy - 19 Lip 2012, 00:47

Napisał bym DUŻA buźka, ale by nie być posądzonym o niecne zamiary to stwierdzam, że jak tylko będzie okazja macie u mnie DUŻE piwko.
Zamieniłem przekaźniki, przy przekręceniu kluczyka wywaliło mi jeden z bezpieczników, ale drogowe zadziałały. Tj. jedno, ale tylko tą żarówkę sprawdzałem. Światła były już ok, ale przestała mi działać dmuchawa, światło hamowania i kontrolki od hamulców itp. Znalazłem przepalony bezpiecznik od świateł hamowania i zamieniłem ponownie przekaźniki i wszystko działa jak powinno, poza jedną żarówką, ale tą sprawdzę rano. Wniosek taki, że chyba coś nie stykało na tym przekaźniku. Tak czy inaczej dzięki za rady. Pozdrowionka :)

P.S. Od czego jest ten drugi przekaźnik?