|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Do konserwacji podwozia noxudol 900 czy 1600 ?
limus - 31 Lip 2012, 21:20 Temat postu: Do konserwacji podwozia noxudol 900 czy 1600 ? Chodzi o podwozie mojej fiesty , chciałbym je zakonserwować .
Niestety nie wiem jaki z preparatów wybrać .
Może ktoś doradzi ?
Pozdrawiam.
LOY - 1 Sie 2012, 10:49
co człowiek to bedzie inna opinia i firma . Nikt nie wypróbował wszystkiego i w kazdym sklepie moze byc jakas inna -nowa firma która nie musi byc zła (lub dobra)
generalnie poziom jest wyrównany . Nie kupuj taniochy i pozwól ze sprzedawca Tobie doradzi . Napewno krajowy Novol to dobry sredniak . ogólnie zrobienie konserwacji czymkolwiek jest lepsze niz nie robienie niczego . preparaty bitumiczne w sprayu to raczej placebo lub srodek na miejscowe odbudowanie uszkodzonego zabezpieczenia .
tylkokompresor i pistolet do zabezpieczen ..
limus - 1 Sie 2012, 20:36
Wiem , że w grę wchodzi tylko pistolet i kompresor .
Pytałem o ten środek ponieważ chciałbym położyć coś dobrego i nie wiem czy w każdym przypadku cena oznacza też jakość
Pozdrawiam.
vegetagt - 1 Sie 2012, 20:43
możecie rozwinąć, czemu tylko kompresor? Chodzi o to, że całe podwozie będzie szybciej zrobione ( i mniejszym nakładem pracy )?
limus - 1 Sie 2012, 21:31
Spray jest jakiś rzadki moim zdaniem ,położona warstwa jest cienka .
Raczej do jakiś zaprawek o malej powierzchni się nadaje.
Pozdrawiam.
LOY - 2 Sie 2012, 09:18
jak zechcesz usywajac sprayów połozyc warstwę porównywalną z zabezpieczeniem kompresorem zapłacisz 3 x wiecej . Spray to droga i mało efektywna metoda . analogicznie jak malowanie duzych powierzchni
vegetagt - 2 Sie 2012, 11:29
Hm, ja mniejsze powierzchnie po prostu pędzlem malowałem Po zabawie z kompresorem byłem potem cały czarny . Pędzlowa warstwa wyszła fajna, zime przeżyła, ale pewnie gdybym miał tak całość malować, to bym się zamachał na śmierć.
|
|