|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Dziwna czarna powłoka na karoserii
Alekskaj - 6 Sie 2012, 22:00 Temat postu: Dziwna czarna powłoka na karoserii Tego mojego Złomka jakiś czas temu odziedziczyłem. Rdza go chętnie bierze, szczególnie nadkola tył i progi. Na to kasy nie mam żeby na razie zrobić.
Pomyślałem za to o dziwnie matowych elementach nadwozia czyli lewe nadkole przód, drzwi kierowcy i tylna klapa.
I tu niespodzianka: są pokryte czymś czarnym, delikatnie przypominającym gumę, a może to czarny podkład... Porowate, chropowate, matowe i zaczyna odłazić...
Co to może rzeczywiście być i co z tym zrobić? Standardowo jak przy malowaniu: papier ścierny, podkład antykorozyjny, szpachla, znów papier ścierny, podkład pod lakier i sam lakier (czy w jakiejkolwiek innej kolejności). Czy to jest w ogóle coś jeszcze innego i inna procedura? A może to zostawić w spokoju do końca dni mojego Złomka.
sla32 - 6 Sie 2012, 22:13
Przypuszczalnie jest to jakaś powłoka antykorozyjna.
Jeśli zaczyna odłazić to znaczy że nie spełnia już swojej funkcji.
Mariox003 - 6 Sie 2012, 22:48
Alekskaj, fotki jakieś przedstaw
motor89 - 19 Sie 2012, 22:34
Pewnie ktoś ją barankiem ochlapał bo rdza wychodziła kup rozpuszczalnik nitro i yo zmyj tylko nie trzyj za mocno żeby lakieru nie zetrzeć i przepoleruj
|
|