|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [Lakiernictwo] Malowanie dziwny podklad
skibeks - 12 Sie 2012, 21:22 Temat postu: [Lakiernictwo] Malowanie dziwny podklad Witam ostatnio usuwalem ruda z fofi i przy malowaniu podkladem wychodzilo tak dziwnie jakbym piaskiem sypal. Jak lakier wysechl to nie byl gladki. Myslalem ze moze mialem jakis stary podklad i tak sie dzialo, ale ostatnio kolega malowal i to samo sie zrobilo. Od czego tak moglo sie stac??
JoeMix - 12 Sie 2012, 21:38
Może taki podkład, lub nie za dobrze oczyściłeś,,,
skibeks - 12 Sie 2012, 22:44
Odtluszalem dwa razy zeby wszystko git bylo zreszta kolega tez i takie gowno sie zrobilo
Peedro - 12 Sie 2012, 22:51
Zły rozcieńczalnik?
kuba87 - 12 Sie 2012, 22:58
lakier się zważył, albo ktoś dizlem kopcił
ElGrey - 13 Sie 2012, 07:43
Zazwyczaj to kiepski lakiernik jest przyczyna piaskowania się powierzchni, za mało materiału, co powoduje jego zasychanie w powietrzu, a to właśnie daje efekt piasku
Lub co mniej prawdopodobne, choć osobiście trafiło mi się, podkład AAB (ja tego nie kupuje) z rozcieńczalnikiem do podkładów , baz itp i tez miałem taki efekt cała puszka świeża ja ja pierwszy otwierałem i do śmieci bo nie dało się uzyskać prawidłowej struktury przy nakładaniu .
skibeks - 13 Sie 2012, 11:02
Ja mialem jakis starszy podklad to wyjasnia to bo lezal w garazu i mial byc swiezy ale chyba jednak tak nie bylo. A kolega wydaje mi sie za dal za duzo utwardzacza, rozcieczalnik mialem taki jak trzeba czyli do akrylu
dzwon - 28 Wrz 2012, 13:53
skibeks napisał/a: | A kolega wydaje mi sie za dal za duzo utwardzacza, rozcieczalnik mialem taki jak trzeba czyli do akrylu |
Też tak mi się wydaje. Kiedyś mój kumpel miał podobny problem. Dlatego ja wolę jechać do lakiernika np. z Liwskiej w Wawie niż samemu działać, przynajmniej będzie dobrze zrobione.
|
|