|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
LPG - [Inny] Spalony sterownik gazu ??
Pele - 16 Sie 2012, 23:21 Temat postu: [Inny] Spalony sterownik gazu ?? Po podłączeniu interfejsu diagnostycznego poszło zwarcie (niezaizolowane przewody) i zjarał się interfejs ... nie wiem na których pinach to zwarcie, ale teraz instalacja gazowa w ogóle się nie uruchamia, diody na przełączniku nie palą. Sterownik gazu mógł się spalić czy zbieg okoliczności i coś gdzieś innego nie styka ?? Jest możliwość sprawdzenia sterownika ??
Interfejs zrobiony z tego schematu http://www.elektroda.pl/r...g_i_wtyczki.jpg (źródło elektroda.pl) przez chwilę działał
Parzych - 17 Sie 2012, 02:40
Pele napisał/a: | Po podłączeniu interfejsu diagnostycznego poszło zwarcie (niezaizolowane przewody) i zjarał się interfejs | Pele, kurrrna, kto podłącza niezaizolowane przewody Przeca chyba znasz podstawy elektryki...
JoeMix - 17 Sie 2012, 07:47
Pele, taaa,,, może masz farta, bezpiecznik sprawdziłeś? Jak nie to centralka do wymiany.
dżolero - 17 Sie 2012, 08:48
zrób zdj centralki albo jak wiesz co masz napisz nazwe. sprawdz bezpiecznik- jak nie pomorze a masz na komputerze to komp upalony
Pele - 17 Sie 2012, 13:53
Parzych napisał/a: | Pele, kurrrna, kto podłącza niezaizolowane przewody |
To nie ja, ja bym takiej lipy nie zrobił Bezpiecznik jest tylko jeden przy akumulatorze i jest cały, centralka to Versus ...
dżolero - 19 Sie 2012, 04:03
powinien byc jeszcze jeden na plusie po zapłonie, jak go niema to podejrzewam ze centralka lub komp.
|
|