Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK3] Zmiana przednich lamp?

szef_ff - 27 Sie 2012, 21:48
Temat postu: [MK3] Zmiana przednich lamp?
Zastanawiałem sie w pracy nad zmiana przednich lamp :fox: . Malowanie odbłyśników jest fajne ale myślałem zeby zaadaptować lampki od innego auta- najlepiej z soczewką.
Rzecz w tym ze przeglądając sobie auta na necie nie znalazłem nic co można przyłożyć bez cięcia błotnika i maski... Może Wam wpadło kiedyś w oko auto które miało podobny kształt reflektorów?

JoeMix - 28 Sie 2012, 07:11

http://www.fiestaklubpols...p=561990#561990
LOY - 30 Sie 2012, 21:59
Temat postu: Re: Zmiana przednich lamp?
szef_ff napisał/a:
Malowanie odbłyśników jest fajne ?

akurat malowanie odbłysników nie jest fajne :fox:
nie kombinuj . Nie wstawisz obcych lamp bez dopasowywania na poziomie blacharskim .
zresztą kombinowanie z lampami to zabawa dla tych którzy zrobili juz juz wszystko z autem .
Kup morette . bedzie inaczej i bedzie pasowało
szef_ff napisał/a:

Bo fiesta jest po to by nią jeździć a nie inwestować old

cos widze ze "złota myśl " sie zdezaktualizowała :-)

Krzysiek - 30 Sie 2012, 22:14

LOY powiedz mi gdzie do mk3 dostanie morette ? Sam szukałem w PL naprawdę ciężko o takie a w anglii sobie liczą jak za zboże.
LOY - 31 Sie 2012, 10:35

mafios sprzedaje
Peedro - 31 Sie 2012, 22:21

LOY napisał/a:
mafios sprzedaje

sprzedał już :-P

DemptD - 2 Wrz 2012, 10:35

wsadź z chądy akord :D

Krzysiek - 2 Wrz 2012, 11:53

:cojest:
szef_ff - 3 Wrz 2012, 10:04

LOY napisał/a:

Bo fiesta jest po to by nią jeździć a nie inwestować old

cos widze ze "złota myśl " sie zdezaktualizowała :-)

Chciałem poprawić widoczność drogi i tym samym bezpieczeństwo podróżowania nocą :-P

Ten Ford Akord wygląda kiepsko z tym krzywym zderzakiem... A mi chodzi żeby Fiesta wciąż wyglądała jak Fiesta a nie jak Fiestyn :9:

JoeMix - 3 Wrz 2012, 11:04

szef_ff napisał/a:
Chciałem poprawić widoczność drogi i tym samym bezpieczeństwo podróżowania nocą :-P
Pomyśl o nowych lampach za 40 złoty sztuka wraz z nowymi żarówkami za jakieś 20 złoty,,, a nie kombinujesz,,,
szef_ff napisał/a:
A mi chodzi żeby Fiesta wciąż wyglądała jak Fiesta a nie jak Fiestyn :9:
Nie da się tego osiągnąć montując inne lampy,,, nie?
LOY - 3 Wrz 2012, 13:06

szef_ff napisał/a:
[Ten Ford Akord wygląda kiepsko z tym krzywym zderzakiem... A mi chodzi żeby Fiesta wciąż wyglądała jak Fiesta a nie jak Fiestyn :9:

trochę nielogiczne ..chcesz fiestę to akceptuj jej kształt lamp .
chcesz poprawić swiecenie - kup dobre zarówki .
temat bezsensu

szef_ff - 3 Wrz 2012, 15:27

mam ładne odbłyśniki i żarówki boscha. Celowałem na takie żeby kształtem przypominały fiestowskie a miały soczewkę.
Gdybym mógł dostać gładkie szkła do ori lampy to bym rzeźbił z jakimiś soczewkami od Audi albo VW.

LOY - 3 Wrz 2012, 16:13

szef_ff napisał/a:
mam ładne odbłyśniki i żarówki boscha. Celowałem na takie żeby kształtem przypominały fiestowskie a miały soczewkę.
Gdybym mógł dostać gładkie szkła do ori lampy to bym rzeźbił z jakimiś soczewkami od Audi albo VW.

zarówki bosch nie wygrywaja w testach .
wygrywaja przewatowane -hella ,phillips i osram
chcesz gładkie szkła- to sobie zrób. wystarczy uzyc starego, jako kopyta i siegnac po poliweglan albo (gorzej) pleksę .

szef_ff - 4 Wrz 2012, 20:39

LOY napisał/a:
chcesz gładkie szkła- to sobie zrób. wystarczy uzyc starego, jako kopyta i siegnac po poliweglan albo (gorzej) pleksę .

Brzmi skomplikowanie i pracochłonnie. Poza tym wolałbym szkło, ale jeśli się nie da to będę się cieszył tym co mam.
Można zamknąć albo usunąć temat.

DZONY - 7 Wrz 2012, 22:36

szef_ff, i jakie lampki będziesz wkładał bo kolega JoeMix, zapodał linka na stronke o tych lampkach od polo tylko niewiem z którego modelu kolega olo 2026 wsadził czy z 6N czy 6N2.Jak ktoś wie jakie prosiłbym o informacje .Dzięki :)
Krzysiek - 8 Wrz 2012, 11:37

6n
DZONY - 8 Wrz 2012, 12:18

Dzięki Intense, tak też myślałem że to te bo 6N2 są troche większe a z kolei z modelu 6N są dwa rodzaje z soczewkami ze zespolonym kierunkiem i odzielnie.
Stunt_Man - 8 Wrz 2012, 20:28

z ursusa zamontuj.
prawie jak morette

Krzysiek - 8 Wrz 2012, 20:50

:rotfl:
Marcin - 10 Wrz 2012, 08:47

podziękował...