Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Szarpanie, brak mocy, problem z rozruchem.

maciek987 - 3 Wrz 2012, 23:36
Temat postu: [MK4] Szarpanie, brak mocy, problem z rozruchem.
Witam.

Posiadam Fiestę Mk4 1.3i 60 KM. Od pewnego czasu zmagam się z następującym problemem. Samochód podczas dodawania gazu "szarpie". Podczas jazdy 50 km/h (3 bieg) odpuszczam gaz (samochód zwalnia do 40 km/h) ponowne, mocne lub delikatne, dodanie gazu powoduje "szarpnięcia" całego samochodu (czasami aż trzęsie fotelem pasażera). Podobna sytuacja występuje np podczas redukcji przy 40 km/h z biegu 3 na 2. Odczuwam również utratę mocy. Wcześniej "szedł" lepiej. Dodatkowo podczas przekręcania kluczyka pojawia się blokowanie rozrusznika (rozrusznik zakręci tylko raz). Wszystkie wymienione objawy pojawiły się w tym samym czasie. Zakładam zatem, że są ze sobą powiązane. Zmieniłem filtr paliwowy i filtr powietrza. Niestety nie dało to żadnego efektu. Proszę o jakąkolwiek pomoc. Co sprawdzić?? Co może być przyczyną opisanych problemów?? Może pompa paliwa?? Może silnik zasysa lewe powietrze??

Z góry dziękuję.

JoeMix - 5 Wrz 2012, 09:21

maciek987 napisał/a:
Co może być przyczyną opisanych problemów?? Może pompa paliwa?? Może silnik zasysa lewe powietrze??
Końcówka tego zdania powinna być "sprawdziłem pompę paliwa daje dobre (tutaj zmierzona wartość) ciśnienie, sprawdziłem tez dolot silnik nie łapie lewego powietrza...
bidżej - 23 Wrz 2012, 09:22

cewka, świece, kable wn?