|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Poduszka powietrzna kierowcy - wtyczka
karolo83 - 4 Wrz 2012, 00:38 Temat postu: [MK3] Poduszka powietrzna kierowcy - wtyczka Na początku witam wszystkich bardzo serdecznie, gdyż to mój pierwszy post.
W mojej Fieście zerwała się tasiemka od poduszki powietrznej kierowcy. Mam już sprawną, jednak podczas składania pojawił się problem z żółtą wtyczką wychodząca z tasiemki do samej poduszki. Nie mam pojęcia w jakim położeniu ją wpiąć, gdyż pasuje w obie strony (nie ma żadnego wycięcia, ząbka, który umożliwił by wpięcie jej tylko w 1 konkretny sposób). Wiem, moja wina, gdyż podczas demontażu nie zwróciłem na to uwagi, ale odruchowo byłem święcie przekonany, że na pewno będzie się ją tylko dało włożyć w 1 położeniu a tu teraz taka niespodzianka. No chyba, że jeśli pasuje i tak i tak to nie ma to znaczenia jak będzie wpięta.
Z góry dziękuje za wszelkie informacje.
JoeMix - 4 Wrz 2012, 07:24
Zazwyczaj zasada jest taka że jak wtyczka nie jest kodowana, czyli można ją zapiąć w więcej jak jednym położeniu to to położenie nie ma znaczeni, gdyż jeśli kolejność podłączeń jest ważna to używa się złączek kodowanych, czyli takich pasujących w jednej pozycji tylko.
|
|