Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Głosnki w tylnych boczkach.

grabo - 27 Kwi 2005, 11:13
Temat postu: Głosnki w tylnych boczkach.
Witam.
Czy ktos kiedykolwiek montował głosniki w tylnych boczkach?? Tych w bagarzniku??

Jakie najlepiej tam głosniki wsadzic i czy to jakos by grało.

Czy wogule jest sens montowania tam głosników.
Z tego co wymierzyłem to 10 cm gosniki by tam weszły.

Czekam na opinie.

pozdrawiam

GRABO

molu - 27 Kwi 2005, 14:07

Bylo o tym 500 razy :-)
Rasta - 27 Kwi 2005, 14:15

nie ma sensu...
grabo - 27 Kwi 2005, 22:59

molu napisał/a:
Bylo o tym 500 razy :-) Obrazek

No właśnie szukałem i nie znalazłem.

rozzz - 27 Kwi 2005, 23:44

Jasne było nawet 600 razy i żadnej konkretnej odpowiedzi. Więc wchodzą tam 10 z odowiednimi adaptrami (takie śmieszne plastiki) Jednak można zamontować tam głośniki 4x6 cala (5x7 nie wejdzie) robiąc odpowiednie mocowania. Sam dopasowywałem różne wymiary i to jest maks który się tam zmieści. Kupiłem już takie (I wcale nie powiem Ci że w Gdyni) i będą montowane w ten weekend.
I zaraz dostaniemy zje.... od Kurtusa co my tam kombinujemy.
Pozdrawiam rozzz
I może Krtus się nauczy że rozzz piszemy przez 3z :D

grabo - 28 Kwi 2005, 05:28

no to miło rozzz.

pochwalisz sie efektem na spotkanku na skwerze.

pozdrawiam

Kurtus - 28 Kwi 2005, 08:14

Rozz ja nie mowie ze montowanie glosnikow w tamto miejsce to zło ale..... montujac tam glosniczki szczegolnie o takiej srednicy basu nie uzyskasz.Chociaz wiem ze mocno poprawi sie jakby to nazwac "akustyka" calego wnetrza,drzwiek przy systemie przednim i tylnim wydaje sie potezniejszy bo masz 4ro glosnikowe stereo. Jestem ciekaw.Zademonstrujesz na spocie

Ja tez mam cos do pokazania :D dzisiaj finał montowania

Piesek - 28 Kwi 2005, 10:14

A ja wiem Kurtus chyba nawet co maz do pokazania :P Sinuslive czy spirity :P ?? 2 głośniki na jedną stronę ??

PS. Niezauważyliście tego chłopaki, jak ktoś z 3miasta napisze post, to ludzie z frakcji 3miejskiem chętniej niż do innych tematów się dopisują. :P

Kurtus - 28 Kwi 2005, 10:53

Piesek napisał/a:
A ja wiem Kurtus chyba nawet co maz do pokazania :P Sinuslive czy spirity :P ?? 2 głośniki na jedną stronę ??

PS. Niezauważyliście tego chłopaki, jak ktoś z 3miasta napisze post, to ludzie z frakcji 3miejskiem chętniej niż do innych tematów się dopisują. :P

hehe ,niet :) jeszcze nie sa 2 w drzwiach aie i tak sytuacja poprawila sie o jakies 30 % w stosunku do tego co pokazywalem na ostatnim spotkaniu na skwerku w niedziele ;)

Obecnie pracuje jeszcze nad syczkami

ThEClienT! - 28 Kwi 2005, 16:54
Temat postu: LoOoL
ja tez zamontowalbym sobie glosniki z tylu ale niew wiem czy nie \lepiej wrzucic tube i wzmacniasz :P
firefighter1 - 10 Maj 2005, 08:53

w ogóle te tylnie dziory to konstruktor wymyslił chyba dla odparowania wody z bagarznika a nie na głośniki, takie kształty to w PRL-u były. Też się zastanawiam co tam wtyknąć..