Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Światła mijania bez kluczyka

djkristoff1980 - 28 Wrz 2012, 23:37
Temat postu: [MK6] Światła mijania bez kluczyka
Witajcie,

W zasadzie prosty temat do potwierdzenia, czy bez kluczyka (albo z kluczykiem w stacyjce w pozycji "0" jedyne swiatła które uruchomię to postojowe?? Tak samo gdy wyłaczam silnik to mijania się wyłaczaja i wrzucaja pozycyjne??? Tak rzadko jeżdze tym autem i byc moze wszystko jest ok - ale wydaje mi sie, że kiedyś światła mijania właczało sie recznie bez wzgledu na połozenie kluczyka w stacyjce. Dzieki i pozdrawiam odpowiadających.

Wisni@ - 29 Wrz 2012, 01:27

djkristoff1980 napisał/a:
czy bez kluczyka (albo z kluczykiem w stacyjce w pozycji "0" jedyne swiatła które uruchomię to postojowe??

TAK (no i jeszcze awaryjne oraz oswietlenie kabiny )

Wyłączasz silnik to automatycznie gasna mijania zostają postoje do puki ich nie wyłączysz,

Parzych - 29 Wrz 2012, 01:31

Mijania tylko po włączeniu zapłonu... :yes:
Wisni@ - 29 Wrz 2012, 01:35

dziwi mnie to ze swiatła dłuugie i stopu działaja tez po zapłonie :)
JoeMix - 29 Wrz 2012, 06:40

Wisni@, co jest w tym dziwnego, jak auto jest unieruchomione to po grzyb Ci światła stopu czy drogowe? Sygnał świetlny chyba tylko bez kluczyka jest.
djkristoff1980 - 29 Wrz 2012, 11:19

dzięki chłopaki, przez chwilę zgłupiałem - do tego jedna spalona pozycja i... się zamotałem. Pozdrawiam
Parzych - 29 Wrz 2012, 11:32

djkristoff1980 napisał/a:
do tego jedna spalona pozycja i... się zamotałem
Ja to dopiero się kiedyś zamotałem, w dodatku w Czechach, odpalam silnik, włączam światła i nie mam tylko mijania... A się okazało że oba mijania jednego dnia mi się przepaliły... :9: