Forum FiestaKlubPolska -

Przed zakupem - [MK3] RS1800 wymiana amorków na jakie ?

Markz - 2 Paź 2012, 20:43
Temat postu: [MK3] RS1800 wymiana amorków na jakie ?
Zblirza sie powoli końcówka żywotu moich amorków i myśle na co je zmienić. Moja fiestka lata w kjs po różnych nawierzchniach i dobry zawias to podstawa. Moze ktoś coś doradzi żeby się sprawowało, troche dziur wytrzymało i niezjadło mi portfela :)
madek - 2 Paź 2012, 23:21

Kup sobie Delphi De Carbon Performance dedykowane do RS`ki, koszt ok. 160/szt
Na forum znane i lubiane (w moim temacie jest też fotka)

Markz - 3 Paź 2012, 00:14

jak się sprawują podczas kjs po szutrach, dziurach itp ? Przeżyją dłuższy czas bo cena dość fajna?

sory za link z innego forum ale temat ukazuje jakie katorgi moja fiesta przezywa :) ostatni rajdzik jaki bylem: http://tuning.opole.pl/ph...hp?f=20&t=15051

madek - 3 Paź 2012, 00:34

mam je krótko z niebieskimi eibachami, ale jedno co już mi się podoba to że się utwardzają przy większych prędkościach na nierównej drodze. nie ma jakiegoś efektu pływania itp.
no i w zakręcie fajnie trzymają, duużo lepiej niż poprzednie gazówki które miałem

a jak się sprawują w sporcie to niech sie inni wypowiedzą - Piter, luk

Markz - 3 Paź 2012, 21:13

bylem dzisiaj na klepakach i sie okazalo ze z przodu niema tragedi, ale z tyłu jeden amorek powiedział papa, na tył tez z tej firmy dobre?
madek - 3 Paź 2012, 23:10

Tył jest też dostępny z tej serii Performance więc na pewno będą wytrzymałe. A jak działają to nie wiem bo mam tylko przody :)
Tommur - 3 Paź 2012, 23:13

Na tył miękkie, bo przy twardych dupa ci będzie skakała.
madek - 3 Paź 2012, 23:19

Tommur napisał/a:
Na tył miękkie, bo przy twardych dupa ci będzie skakała.

Dokładnie tak miałem w poprzedniej fieście na amorach Koni Sport i sprężynach Weiteca. Tył dosłownie latał w powietrzu na dziurach, setup dobry ale chyba tylko na tor :)
Teraz mam zwykłe amorki + sprężyny Eibach RS niebieskie i jest git :)

FiFa - 7 Paź 2012, 10:53

sorry ale podepne sie pod temat, bo widze ze poszedł temat amorkow ostatnimi czasy bardzo lubianych na naszym forum :P
Nie wiecie moze jak sie sprawuja te amorki z nizszymi sprezynami, jaki zakres pracy maja te amory? Bo ja poszukuje dobrych amorow, do nizszego zawieszenia :-P :-)